Impozitul pe profit, parghie economică într-o economie modernă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In functie de forma de organizare, de sursa impozabila, rezidentasi sediu sau domeniu, dupa caz, actele normative in vigoare (O. G. nr. 70 din 1994 privind impozitul pe profit, republicate in M. O. nr. 40 din 12 martie 1997) grupeaza contribuabilii impozitului pe profit in 4 categorii dupa cum urmeaza: Persoane juridice romane, pentru profitul impozabil obtinut din orice sursa atat din Romania, cat si din strainatate: regiile autoname, societatile comerciale, societatile agricole, organizatiile cooperatiste, institutiile financiare si de credit si alte persoane juridice; Personae juridice straine (companii, asociatii, organizatii, trusturi si orice entitati similare) care desfasoara activitati printr-un sediu permanent in Romania, pentru profitul impozabil afferent acestui sediu permanent; Prin sediu permanent intelegem locul prin intermediul caruia orice activitate a unei personae fizice sau juridice straine este, total sau partial, condusa direct sau prin intermediul unui agent dependent.

Persoane fizice sau juridice care participa in baza unui contract de asociere (ce nu da nastere unei persoane juridice) la realizarea de activitati in Romania, pentru toate veniturile rezultate din activitatea desfasurata in Romania Asocierile dintre personae fizice si personae juridice romane care nu dau nastere unei persoane juridice, pentru veniturile realizate atat in Romania cat si in strainatate, caz in care impozitul datorat se calculeaza, se retine si se revarsa de catre persoana juridical Se excepteaza de la plata impozitului pe profit trezoreria statului, pentru operatiunile din fondurile publice derulate prin contul general al trezoreriei, institutiile publice, pentru fondurile publice constituite, inclusive pentru veniturile extrabugetare si disponibilitatile realizate si utilizate potrivit Legii privind finantele publice.

Organizatiile de nevazatori si de invalizi, asociatiile persoanelor handicapate si unitatile economice ale acestora; Unitatile apartinand cultelor religioase, pentru veniturile obtinute din producerea si valorificarea obiectelor si produselor necesare activitatii de cult; Asociatiile si fundatiile, atunci cand utilizeaza cel putin 80% din veniturile obtinute din orice sursa, in scopul realizarii obiectivelor pentru care au fost autorizate, inclusive cheltuielile pentru in vestitii si dotari, precum si cheltuieli de functionare; Institutiile de invatamant particular acreditate, precum si cele acreditate provizoriu, pentru veniturile realizate din activitatea de invatamant, cu conditia utilizarii acestora pentru baza tehnico-materiala; Asociatiile de proprietary constituite ca persoane juridice, pentru veniturile obtinute din activitati economice care nu sunt utilizate pentru imbunatatirea confortului si a eficientei cladirii, pentru imbunatatirea si repararea proprietatii commune.

In cazul in care persoanele juridice fara scop lucrative desfasoara activitati economice cu scopul obtinerii de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Inpozitul Pe Profitparghie Economica Intr O Economie Moderna
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
3 992 cuvinte
Nr caractere:
25 225 caractere
Marime:
23.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!