Gestionarea Imaginii Firmei McDonald’s

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

CAP. 1. Prezentarea generala a firmei McDonald’s
CAP. 2. Analiza privind identitatea organizaţiei
CAP. 3. Cultura organizaţională
Restaurantele McDonalds - cultura tip “ierarhie”
CAP. 4. Imagine, notorietate, reputaţie, brand
4.1. Imaginea McDonald's
4.2. Notorietatea şi reputaţia organizaţiei
CAP. 5. Propunere privind noul design McDonald's
Redesign – proiect "Forever Young”şi in România

Extras din referat:

CAP.1. Prezentare generala a firmei McDonald’s

McDonald’s este o societate cu răspundere limitată, aceasta marcă reprezentând cel mai mare şi mai cunoscut lanţ de restaurante cu servire rapidă din lume, operând în restaurante din 121 de tari.

Totul a început in 1937, când cei doi fraţi McDonald au reuşit să deschidă un mic restaurant de familie care vindea hamburgeri şi hotdogi, în San Bernardino, California, însă compania a fost fondata în 1954 de către Ray Kroc care considera ca “Clienţii au nevoie de calitate. Asta înseamnă o servire bună, dar cel mai important, rapidă. Oamenii caută o alternative la modul tradiţional de a manca. Primul restaurant McDonald’s a fost deschis in 1955, în Des Plaines, Illinois, iar în numai 10 ani, compania a ajuns să fie listata la bursă.

In afara Statelor Unite, primul restaurant a fost in 1967 in Canada si de atunci compania s-a extins in toata lumea, ea nemaifiind o companie exclusiv americana. In septembrie 1991, McDonald’s hotărăşte sa îşi stabilească biroul principal pentru Europa Centrala la Viena, birou care a coordonat de atunci, cu succes, deschideri de noi restaurante în tări ale Europei Centrale printre care România şi Bulgaria.

McDonald’s este o corporaţie multinaţională, natura afacerii sale fiind lanţ de restaurante cu produse gen fast food, cu servire rapidă. Ca şi consumatori ţinta sunt vizate toate categoriile de clienţi, păstrând in acest sens contactul cu aceştia 365 de zile pe an asigurându-i, totodată, de prospeţimea produselor. Compania nu cumpără produse şi apoi revinde produsele, ci se implica direct în realizarea şi servirea lor.

În clipa de faţă, McDonald’s are peste 30.000 de restaurante, deschise în lumea întreagă, iar 85% dintre ele sunt operate în regim de franciza.

McDonald's a adus în România un nou concept de servire a clienţilor, direct din maşină. Primul restaurant Drive-Thru a fost deschis pe Drumul Naţional 1 Bucureşti -Ploieşti, în faţa Complexului Comercial PRISMA, în data de 29 decembrie 1995.

În anul 1999 a fost construit şi primul restaurant McDonald's mobil, succesul înregistrat de acest restaurant pe roţi determinând compania să înceapă construcţia unei noi unităţi de acest fel.

Din dorinţa de a veni mereu în întâmpinarea consumatorilor noştri şi de a le oferi acestora noi experienţe, s-a trecut la construirea sau amenajarea de restaurante tematice. În Bucureşti şi Tg. Mureş funcţionează deja restaurante McDonald's cu specific Rock’n-Roll şi Cinema.

CAP. 2. Analiza privind identitatea organizaţiei

Identitatea corporativă reprezintă imaginea publică distinctă pe care o promovează şi comunică organizaţia McDonald's şi care structurează angajamentul indivizilor din exteriorul organizaţiei. Această imagine urmăreşte să descrie identitatea, scopurile şi obiectivele organizaţiei. Identitatea corporativă cuprinde comportamentul corporativ/ organizaţional (valorile, normele interne), designul corporativ (logo, uniforme etc) precum şi comunicarea (publicitate, relaţii publice, reclame etc.

Observații:

UNIVERSITATEA „DANUBIUS” GALAŢI

FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE

SPECIALIZAREA: MANAGEMENT FINANCIAR - BANCAR ŞI COMUNICARE ÎN AFACERI

DISCILINA: GESTIONAREA IMAGINII FIRMEI ŞI SEMIOTICĂ PROMOŢIONALĂ

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gestionarea Imaginii Firmei McDonald's.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
3 856 cuvinte
Nr caractere:
20 489 caractere
Marime:
639.68KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Mirela Arsith
Sus!