Conținutul Și Obiectivele Conducerii Operative A Producției

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bunurile si serviciile ce se gasesc pe piata sunt realizate an cadrul sistemelor de productie.

Sistemul de productie reprezinta un ansamblu ordonat de elemente caracterizat prin interactiune si interdependenta capabil sa realizeze sub actiunea unor stimuli anumite obiective, anumite componente.

stocarea de materii prime, materiale, produse finite, etc., care are rolul de a asigura o anumita independenta a sistemului fata de furnizori si fata de variatia cererii.

In functie de existenta acestor trei grupe de activitati, exista patru tipuri de structuri de sisteme de productie: executia unor produse din stocurile create de materii prime, produse destinate stocarii, stocuri care asigura satisfacerea cererii.

transformarea materiilor prime in produse finite destinate stocarii. Ex. In industria alimentara.

(O)(C productia individuala (la comanda) : (O) (C executia unor produse cu materialul clientului: (O) (C Conducerea productiei cuprinde doua grupe de actiuni si decizii: proiectarea sistemelor de productie; exploatarea si controlul sistemelor de productie; Conducerea Operativa a Productiei cuprinde ansamblul deciziilor si activitatilor care au ca scop sustinerea planului de productie principal stabilind sarcini operative de productie ale unitatilor intreprin-derii si ale subunitatilor componente, pe perioade scurte de timp, lansarea si controlul indeplinirii acestor sarcini operative.

Principalele subactivitati ce compun Conducerea Operativa a Productiei sunt: programarea productiei: defalcarea in timp si spatiu a obiectivelor cuprinse in planul de productie, coordonarea lucrarilor necesare executarii acestor programe; Principalele lucrari (activitati) ce compun programarea productiei sunt: -previziunea cererii pentru viitorul apropiat; -determinarea unor parametrii specifici; -elaborarea programelor si a graficelor de productie.

lansarea programelor de productie consta in intocmirea si transmiterea conducatorilor directi ai productiei a documentelor referitoare la manopera, salarii, materiale, utilitati, etc.

si a documentatiei tehnico-economice necesare realizarii programelor operative.

Documentele referitoare la materiale, mano-pera, utilitati, etc formeaza documentatia economica a lansarii si va servi la calculatia costului produselor devenind astfel document.

executia propriu-zisa cuprinde lucrari, activitati legate de desfasurarea efectiva a fabricatiei. Ex. Repartizarea lucrarilor pe locuri de munca, pregatirea locurilor de munca, inregistrarea aspectelor legate de functionarea masinilor si utilajelor; controlul indepliniri programelor de productie are loc pe parcursul intregii desfasurari a fabricatiei rezultand informatii necesare corectarii programelor initiale.

Obiectivul principal al Conducerii Operative a Productiei il constituie satisfacerea cererii din punct de vedere al nomenclaturii, volumului, calitatii si a timpuluila un cost cat mai mic. Pornind de la ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Continutul Si Obiectivele Conducerii Operative A Productiei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
886 cuvinte
Nr caractere:
5 333 caractere
Marime:
11.47KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!