Compania Tarom

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Capitolul I Descrierea Companiei

Profilul companiei

TAROM - Compania Naţională de Transporturi Aeriene a României a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.Compania naţională operează peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share.Transportatorul României deţine una dintre cele mai tinere flote din Europa, alcătuită din 23 de aeronave, şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 şi al Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene din 2000.Compania TAROM este o companie modernă şi orientată către viitor, care protejează mediul implementând proceduri inovative pentru reducerea emisiilor de CO2.În 25 iunie 2010, TAROM a aderat la SkyTeam, alianţă aeriană globală, ce oferă pasagerilor și membrilor săi acces la o reţea lărgită de destinaţii, mai multe frecvenţe şi conexiuni. Înscriindu-se în programul de fidelizare SkyTeam, pasagerii pot acumula şi utiliza mile, efectuând zboruri cu oricare dintre companiile membre. Incepand cu anul 1974 a realizat primul zbor catre Sydney via Calcutta si a introdus zboruri regulate spre New York si Beijing. În 1966 a avut loc ocolul Pământului în 80 de ore de zbor pe o distanţă de 47.000 km, cu un avion IL-18, cu plecare din Bucureşti spre Delhi, Bangkok, Tokio, Honolul, Los Angeles, Ciudad de Mexico, New Zork, Las Palmas, Roma, Istanbul, Bucureşti.

În 1980, capacitatea de transport a companiei era dublă faţă de anul 1975 şi de zece ori mai mare faţă de anul înfiinţării. La acea dată, TAROM opera zboruri către 15 destinaţii interne. O nouă performanţă a fost atinsă în anul 1981, când s-a efectuat primul zbor fără escală pe o distanţă de 10.000 km între Bucureşti şi Bangkok. Decada anilor 1990 a marcat deschiderea unor noi rute spre Chicago, Calcutta, Milano, Chişinău, Delhi, Verona, Bologna, Salonic, München, Stuttgart şi altele.

Prin lege, Tarom, Compania Aeriana Nationala a Romaniei, este o societate comerciala cu capital de stat si privat, avand ca obiectiv transportul aerian intern si extern, operand atat curse regulate cat si in sistem charter.

Pachetele de actiuni ale Companiei TAROM sunt impartite astfel:

- 92,63% din actiuni sunt detinute de Statul Roman,

- 5,42% apartin Romastra (Romanian Air Traffic),

- 1,43% Societatii de Investitii Financiare Muntenia

- 0,52% Autoritatilor Aeronautice Civile Romane.

Compania TAROM se mandreste cu o stralucita si indelungata traditie in domeniul aviatiei comerciala internationale.Experienta indelungata a companiei se contureaza inca din anul 1920, o data cu primele forme de organizare ale aviatiei romane de transport.Experienta indelungata in aviatia comerciala este datorata companiilor predecesoare TAROM.

Prin experienta acumulata de-a lungul a jumatate de secol de activitate in industria de aviatie civila, Compania TAROM asigura pasagerilor sai servicii bazate pe siguranta, punctualitate, calitate siconfort.

Observații:

Universitatea de Stat din Pitești

Facultatea de Sțiinte Economice

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Compania Tarom.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
3 385 cuvinte
Nr caractere:
19 664 caractere
Marime:
188.39KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Prof.univ.dr.Diaconu Mihaela
Sus!