București între trecut și prezent

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bucurestiul este cel mai populat si si mai important oras al Romaniei, principalul centru politic, administrativ, economic, financiar, bancar, educational, stiintific si cultural.

Acest oras a fost cunoscut multa vreme ca una dintre perlele Europei. Un oras fermecator plin de contraste, o imbinare dintre grandios si modest, caracteristicile implementarii specificului vest-european si mahalale.

Bucurestenii care le populeaza sunt targoveti din cap pana-n picioare, naraviti la comertul stradal de factura balcanic-orientala. Un amestec de romani, evrei, turci, greci, tigani.

Date statistice:

Coordonate geografice:

Latitudine: 44°24'49"

Longitudine: 26°05'48"

Altitudine: 60-90 m

54,5 m la serele Popesti - Leordeni

88,9 m Piata Scanteii

Suprafata:

228 kmp (0.8 % din suprafata Romaniei, din care suprafata construita este de 70 %).

Bucurestiul se afla la urmatoarele distante fata de alte orase europene:

425 km - Sofia; 1140 km - Viena;

1285 km - Atena; 2460 km - Paris

735 km - Belgrad;

1730 km - Berlin; 2040 km - Roma;

Populatia:

Locuitori: 2.021.000

Rauri:

Dimbovita

Colentina

Pasarea

Ciorogarla

Lacuri: pe valea raului Colentina lacuri interioare (artificiale) lacuri in judetul Ilfov:

Mogosoaia, Titan, Snagov, Straulesti, Tineretului, Buftea, Grivita, Cismigiu, Buciumeni, Baneasa, Libertatii, Herastrau, 23 August , Floreasca, Drumul Taberii, Tei, Fundeni, Pantelimon II, Cernica.

Clima:

Desi situat in conditiile unui climat temperat-continental, Bucurestiul resimte influentele caracteristice zonei de contact intre masele continentale estice cu cele vestice. Influentele estice imprima climei nuante de escesivitate, cu veri fierbinti si ierni uneori aspre, iar cele vestice explica prezenta toamnelor lungi si calduroase, a unor zile de iarna blande sau a unor primaveri timpurii.

Temperaturile (ca medii multianuale) se situeaza intre -2,9 grade C (ianuarie) si 22,8 (iulie). Temperaturile maxime absolute extreme au fost de 41,1 grade C (august 1945) si de -30,5 grade C (ianuarie 1888).

Data medie a aparitiei primului inghet se situeaza la 1 noiembrie, iar a ultimului inghet la 3 aprilie, durata medie a inghetului fiind de 90 - 100 zile. In schimb, in Bucuresti se inregistraza. in medie anual, cca. 46 zile tropicale, cu temperaturi maxime de peste 30 grade C.

Media anuala a precipitatiilor atmosferice este de 585 mm. Cele mai mari cantitati medii lunare de precipitatii cad in luna iunie (cca. 85 mm), iar cele mai scazute in martie(15mm). In medie, pe teritoriul Bucurestiului cad precipitatii in 117 zile/an.

Vegetatia si fauna:

Datorita extinderii orasului, in prezent, in perimetrul municipiului Bucuresti intalnim doar paduri restranse (Baneasa, Tunari, Andronache, Cenica), iar in nordul sectorului agricol Ilfov, padurea Snagov (cea mai intinsa). Ele sunt formate din amestecul de diferite specii de foioase.

Padurile situate in apropierea arterelor de penetratie in capitala au devenit locuri de recreere si agrement, fiind in mare parte amenajate ca paduri- parcuri.

Fauna este reprezentata de cateva specii de mamifere - caprioara, iepurele, vulpea - si numeroase specii de pasari cantatoare: cinteze, pitigoi,, privighetori, turturele, porumbei salbatici, pitulici, sturzi, mierle, grauri, cuci.

Organizarea administrativa:

6 Sectoare administrative urbane

Sectorul agricol Ilfov

orase - 1

comune - 29

sate in componenta comunelor - 83

sate in componenta orasului Buftea - 1

Observații:

Academia de Studii Economice

Facultatea de Management – Administratie Publica

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bucuresti intre Trecut si Prezent.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
160 005 cuvinte
Nr caractere:
1 330 445 caractere
Marime:
13.05MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!