Analiza SWOT a universității Spiru Haret Facultatea Finanțe și Bănci

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In cadrul Universitatii Spiru Haret din structura Fundatiei Romania de Maine - sub auspiciile careia functioneaza, au luat fiinta, pana in prezent, 30 facultati cu 49 specializari, care au parcurs, in timp, etapele de autorizare provizorie si acreditare prevazute de legislatia nationala, astfel ca, la 14 februarie 2000, Universitatea Spiru Haret a fost acreditata de Consiliul National de Evaluare Academica si Acreditare, singurul organism abilitat pentru evaluarea si acreditarea institutiilor de invatamant superior, pentru asigurarea calitatii procesului de invatamant, aflat sub control parlamentar.

Legea nr. 443 din 5 iulie 2002, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 491 din 9 iulie 2002, consfinteste faptul ca Universitatea Spiru Haret, acreditata, este ,,institutie de invatamant superior, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant".

Marca inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, conform Certificatului de inregistrare a marcii nr. 067666, are denumirea FUNDATIA ROMaNIA DE MaINE UNIVERSITATEA SPIRU HARET iNVATAMaNT STIINTA, CULTURA, culorile revendicate fiind rosu, galben, albastru. Durata de protectie a marcii este de zece ani, cu incepere de la data de 19.05.2005.

Potrivit prevederilor art. 1161(1) din Legea nr. 480/2006 pentru modificarea si completarea Legii invatamantului nr. 84/1995, republicata, Universitatea Spiru Haret, universitate particulara, este ,,institutie de invatamant superior libera, deschisa, autonoma atat din punct de vedere academic, cat si economico-financiar, avand drept fundament proprietatea privata, garantata de Constitutie".

Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile si principiile inscrise in Magna Charta Universitatum, adoptata la Bologna, in anul 1988, actionand pentru transpunerea, in spatiul invatamantului superior si al cercetarii stiintifice, a reglementarilor, normelor si valorilor promovate in cadrul Procesului Bologna. Presedintele si Rectorul Universitatii a semnat, in anul 2005, la Bologna, Magna Charta Universitatum, angajandu-se, in numele Universitatii, sa respecte si sa promoveze autonomia academica, valorile si drepturile universitare fundamentale, sa raspunda eficient provocarilor generate de trecerea la societatea bazata pe cunoastere, de procesul de globalizare.

Evolutiile in plan legislativ general, referitoare la autonomia universitara, ca si in plan institutional intern si-au gasit reflectarea in noua Carta a Universitatii Spiru Haret, aprobata, in unanimitate, de Senatul universitar la 27 septembrie 2007.

Universitatea Spiru Haret are relatii de interdependenta organica in plan academic, administrativ si economico-financiar, cu celelalte structuri institutionale si unitati din cadrul Fundatiei Romania de Maine: Televiziunea si Radio Romania de Maine - posturi nationale cu caracter educational, stiintific, cultural, singurele cu acest profil din mass-media romaneasca, Institutul de Sociologie si Opinie Publica (ISOP), Institutul de Studii pentru Dezvoltarea Economico-Sociala a Romaniei, Institutul de Relatii Internationale si

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza SWOT a universitatii Spiru Haret facultatea finanate si banci.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 801 cuvinte
Nr caractere:
11 902 caractere
Marime:
14.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
analiza, institutie
Predat:
la master
Specializare:
Administrarea Si Dezvoltarea Resurselor Umane
Materie:
Economie
Sus!