Amenajarea Salonului Restaurant

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aceasta lucrare isi propune sa trateze un subiect foarte important pentru unitatile de alimentatie publica si anume, amenajarea salonului restaurant si efectuarea mise-en place-ului.

In prima parte a lucrarii vor fi tratate aspectele teoretice, constand in pregatirea salonului, pregatirea personalului si aranjarea meselor, efectuarea mise-en place-ului.

In partea a doua vor fi evidentiate particularitatile aranjarii salonului si efectuarii mise-en place-ului in cadrul unui restaurant. Pentru exemplificare, a fost ales restaurantul ,,Casa Bucur" din Bucuresti.

Capitolul 2: Pregatirea salonului

In vederea asigurarii conditiilor necesare servirii clientilor, o mare parte din volumul de munca al personalului dintr-o unitate publica de alimentatie se realizeaza inainte de inceperea programului de functionare a acesteia. Astfel, in acest interval de timp, care este mai mare sau mai mic, in functie de tipul unitatii, structura personalului, volumul si natura operatiilor ce urmeaza sa se efectueze, amenajarea si dotarea unitatii etc., personalul de serviciu din salon executa operatiile privind: pregatirea obiectelor de servire necesare transportarii, prezentarii, servirii, si consumarii preparatelor si bauturilor, aranjarea salonului pentru servirea clientilor precum si pregatirea sa pentru inceperea actvitatii de primire si realizare a comenzilor date de clienti.

De felul in care sunt executate aceste operatii in cele mai mici amanunte depinde desfasurarea muncii zilei respective pentru servirea cu minim de efort, dar cu maxim de realizari cantitative (volumul incasarilor) si calitative (buna servire a clientilor).

Pregatirea salonului inainte de sosirea clientilor se face in doua etape:

dupa terminarea programului de functionare a unitatii de catre fiecare chelner impreuna cu ajutorul sau;

inaintea de inceperea programului de functionare a unitatii de catre echipa de serviciu prevazuta in graficul de lucru sau cea stabilita de patron, seful unitatii sau seful de sala.

Dupa terminarea activitatii de servire. Pregatirea se face numai dupa ce ultimul consumator a parasit salonul. Fiecare chelner, impreuna cu ajutorul sau debaraseaza mesele si masa de serviciu de toate obiectele de servire, folosite sau nefolosite, transportandu-le la oficiile de menaj. Aceste operatii se fac cu mare atentie, respectandu-se toate regulile privind

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Amenajarea Salonului Restaurant.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
5 543 cuvinte
Nr caractere:
26 276 caractere
Marime:
73.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
pregatiri, consumator, grafic
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!