Parcuri Africa - Tanzania

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Parcul National Serengeti a fost fondat in 1913, dupa descoperirea vastelor intinderi de catre Stewart Sdward White, in vanator de origine americana, plecat din Nairobi sa descopere noi zone pentru propice vanatului.

Regiunea Serengeti inglobeaza : Parcul National Serengeti, Aria protejata Ngorongoro, Rezervatia Maswa, Ariile protejate Grumeti si Ikorongo si Rezervatia Nationala Maasai Mara din Kenya.

Peste 90. 000 de turisti viziteaza annual Parcul National Serengeti

Despre Serengeti

Suprafata : 14,763 km2 (5,700 mile2).

Localizare : 335km (208 mile) de la Arusha, se intinde spre nord spre Kenya si marginit de Lacul Victoria in vest.

Caide acces

Zboruri charter programate de la Arusha, Lacul Manyara si Mwanza.

Pe cale rutiera de la Arusha, Lacul Manyara, Tarangire sau Craterul Ngorongoro.

Activitati

Safari cu jeep-uri, safari in baloane cu aer cald, vizitarea comunitatilor locale si intreprinderea unor obiceiuri precum pctatul pietrelor si muzica nativa maasai.

Safari

Safari, in limba swahili inseamna “calatorie”, dar in engleza a devenit sinonim cu aventura de a vedea viata salbatica in mediul sau natural.

In trecut turismul nu a avut o semnificate foarte importanta in economia Tanzaniei. Dupa ce guvernul s-a confruntat cu o serie de dificultati economice si politice a hotarat sa administreze, sa intretina parcurile naturale si nationale deja existente si sa formeze unele noi.

In prezent au fost facute o serie de investitii in dezvoltarea infrastucturii turistice, s-au construit hoteluri si tabere la standarde internationale. Aceste investitii au un impact negativ asupra comunitatilor deoarece se face o diferenta sociala uneori suparatoare intre localnici si turisiti

Vizitarea imprejurimilor si ariilor invecinate, Craterul Ngorongoro, Cheile Olduvai, Vulcanul Ol Doinyo Lengai, si rezervatia de flamingo de pe lacul Natron

Perioade de vizitare

Pentru a vedea migrarea animalelor salbatice parcul poate fi vizitat in perioada Decembrie – Iulie. Pentru a admira animalele carnivore (pradatorii) se poate vizita in perioada Iunie-Octombrie

Acomodare

Patru cabane, patru campinguri de lux si alte cateva locuri de campat imprastiate de-a lungul drumurilor principale si alte cateva campinguri cu corturi in afar rezervatiei.

Ecosistemul din parc este unul dintre cele mai vechi din lume. Principalele particularitati ale climei, vegetatiei, faunei s-au schimbat foarte putin de-a lunugul milioanelor de ani. Au fost descoperite ramasite ale primului om primitiv datand de aproape 2 milioane de ani.

Parcul este faimos datorita migratiilor ce au loc. Milioane de antilope si zebre calatoresc spre campiile din sud unde ploua in lunile Octombrie si Noiembrie, si apoi se intorc in nord sau spre vest pentru ploile care cad in perioada Aprilie – Iunie.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Parcuri Africa - Tanzania.doc
  • Parcuri Africa - Tanzania.pps
  • Parcuri Africa - Tanzania.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, ppt, pps
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 351 cuvinte
Nr caractere:
8 106 caractere
Marime:
8.24MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!