Previzualizare referat:

Extras din referat:

Conform definitiei Asociatiei Internationale de Ergonomie (IEA, International Ergonomics Association), adoptata in august 2000, ergonomia este disciplina stiintifica preocupata de intelegerea interactiunii dintre factorul uman si alte elemente ale sistemului de munca si profesia care aplica principiile teoretice, informatiile si metodele organizationale in vederea optimizarii bunastarii umane si a performantelor sistemului in general. Ramurile principale ale ergonomiei sunt: ergonomia fizica, ergonomia cognitiva si ergonomia organizationala.

Ergonomia organizationala este ramura ergonomiei care se preocupa de optimizarea sistemelor sociotehnice, incluzand structurile organizationale, politicile si procesele. Intre subiectele relevante pentru aceasta ramura a ergonomiei este inclusa si organizarea timpului de munca.

Lucrarea de fata se ocupa de ergonomia in cadrul firmei SC Flanco International SRL, punct de lucru Sibiu 2.

Despre Grupul Flamingo International

S.C. FLANCO INTERNATIONAL S.R.L.

Sediu social: Str. Biharia, nr. 67 - 77, sector 1, Bucuresti

Nr. inregistrare in registrul comertului. J40/22440/1994

C.I.F/C.U.I: RO6549491

Capital social subscris si varsat: 3.747.000 lei

Grupul Flamingo International cuprinde patru lanturi de retail: Flanco, Flanco World, Flamingo si Future Shop si o companie de distributie a produselor IT, FDC. Cele patru lanturi de retail comercializeaza produse IT&C, electronice si electrocasnice in Romania, fiind liderul de piata pe segmentul IT&C.

Flamingo, cu cele 50 de magazine deschise in tara noastra este liderul pietei de IT&C din Romania, detinand primul loc pe piata calculatoarelor din Romania, pentru al 4-lea an consecutiv, cu o cota de piata de 13,1% pentru 2006, in crestere cu 18,5% fata de anul 2005.

Clientii pot gasi in magazinele Flamingo tehnologii si produse de ultima generatie, atat din IT si electronice cat si din segmentul de entertainment, precum varietate foarte mare de console si jocuri. De asemenea, acestia beneficiaza de consultanta in alegerea produselor potrivite, a celor mai bune solutii de cumparare si a celor mai eficiente si accesibile sisteme de vanzari in rate, asigurand, in plus, servicii post-vanzare, precum transportul si instalarea gratuita.

Flanco, prin reteaua sa de 97 de magazine, isi mentine pozitia de lider in retailul de electronice si electrocasnice in ceea ce priveste productivitatea magazinelor si a personalului, exprimate in vanzari per suprafata, respectiv vanzari per angajat.

Conceptul Flanco World presupune magazine cu suprafete mari (1800 - 3000 mp) amplasate in orase mari si medii, in centre de retail usor de accesat. Primul magazin Flanco World s-a lansat in noiembrie 2005 in Brasov, acum fiind prezent si peste 8 orase.

Lantul Future Shop, lansat in 2005, cuprinde 10 magazine la nivel national si ofera o gama larga de produse ,,mobile". De la laptop-uri, echipamente multimedia, console de jocuri, la telefoane mobile, si accesorii, magazinele ofera solutii personalizate si asistenta specializata. De asemenea, printre serviciile oferite de catre magazinele Future Shop se numara conectarea la internet (abonamente sau prepaid), cartele prepaid de telefonie precum si produse ale principalilor furnizori DTH din Romania.

Compania de distributie Flamingo Distribution Center (FDC) din cadrul grupului isi desfasoara activitatea in sapte tari si detine un rol foarte important in cadrul Grupului Flamingo, un procent semnificativ din activitatea FDC fiind reprezentat de vanzarile corporate.

Din iunie 2005 Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti. Situatiile financiare ale Flamingo International sunt auditate de PricewaterhouseCoopers.

Reteaua Flanco World presupune magazine cu suprafete de vanzare mari (1.000 m2 - 3.000 m2), care ofera clientilor o experienta de cumparare unica, prin varietatea produselor disponibile, precum si printr-o gama larga de servicii pre si post vanzare oferite.

Magazine Flanco in tara:

Magazine Flanco in Bucuresti:

Programul de lucru este de 8 ore cu o jumatate de ora pauza de masa. In timpul saptamanii se lucreaza in doua ture, 9- 17 si 13- 20 iar Sambata de la 10-16.

Analiza ergonomica a locului de munca

Pentru a asigura eficienta sistemului om-masina-mediu si a micsora posibilitatile de eroare, in conditiile reducerii solicitarilor, concomitent cu

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ergonomie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 011 cuvinte
Nr caractere:
16 512 caractere
Marime:
72.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ergonomie, flanco
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!