Contribuții la perfecționarea tehnologiei de reciclarea deșeurilor din mase plastice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

De obicei, drumul gunoiului sfarseste la periferia orasului sau in gropi existente,unde se acumuleaza in gramezi imense poluand solul, aerul si facind un peisaj nu prea placut. si mai grav e faptul ca o buna parte din aceste gunoaie, indeosebi materialele plastice, sunt extrem de rezistente la actiunea bacteriilor si, in final, nu se recicleaza pe cale naturala. Din acest motiv, reciclarea materialor plastice si reintroducerea lor in circuitul economic este o necesitate imperativa.

Reciclarea prezinta procesul de transformare a deseurilor intr-un produs nou.

Reciclarea deseurilor s-a dezvoltat constant si se realizeaza intr-o gama larga, atat pentru deseurile menajere cat si pentru cele industriale. Aproape toate materialele pot fi reciclate. Cele mai cunoscute sunt plasticul, sticla, hartia si metalele. O provocare in domeniul reciclarii o reprezinta revalorificarea materialelor plastice. Dintre materialele plastice cele mai folosite sunt PET (polietilen tereftalat), HDPE (polietilena de inalta densitate), LDPE (polietilena de joasa densitate), PVC (policlorura de vinil), PP (polipropilena), PS (polistiren), ABS (acrilonitril butadien stiren copolimer). Aceste materiale se folosesc la obtinerea de sticle pentru bauturi acloolice si nealcoolice, borcane si sticle pentru produse alimentare, ambalaje pentru detergenti si produse cosmetice, pungi, saci, sacose, ambalaje transparente alimentare si nealimentare, tuburi de medicamente, produse din industria constructiilor cum ar fi tevi, fitinguri, aparatori, dale, produse din piele sintetica si alte multe aplicatii.

Procesul de reciclare presupune un lant de activitati: colectare, sortare, macinare, spalare, regranulare, suflare, injectie si o linie complexa de masini si echipamente: benzi pentru sortare, mori, regranulator.

in general, colectarea se realizeaza in centre special amenajate ce au ca obiect de activitate colectarea deseurilor de catre persoane fizice care aduna deseuri menajere si industriale de la micii producatori,de catre producatori care prin activitatea pe care o desfasoara obtin resturi ce pot fi reciclate.

In domeniul reciclarii maselor plastice, morile ocupa un loc foarte important, fiind destinate maruntirii materialelor plastice, respectiv obtinerii de macinatura care poate fi reintrodusa in procesul de fabricatie.

Moara de macinat plasticul - avind o putere motor 18 KW, dimensiune gura de alimentare 400 x 300 mm, capacitate de macinare 100-120 Kg/ora, doua cutite fixe si trei mobile.

Mori de uz general din seria grea - aceste mori au dimensiuni pentru macinarea si reciclarea diferitor obiecte de mari dimensiuni: paleti, bidoane, folie, vase, lazi, bobine, cauciuc, etc.Caracteristici principale: productivitate mare, usor de curatat si intretinut, schimbare sita prin sistem cu cilindru pneumatic, inchiderea si deschiderea cuvei prin sistem hidraulic motorizat.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contributii la perfectionarea tehnologiei de reciclarea deseurilor din mase plastice.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
847 cuvinte
Nr caractere:
4 571 caractere
Marime:
13.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
reciclare, mediu, ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!