Animale pe cale de dispariție

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In timp datorite influentei omului in natura si datorita schimbarilor climaterice multe animale au disparut sau sunt pe cale de disparitie.

In urma vanarii nechibzuite au disparut din fauna tarii noastre bourul si zimbrul si si numarul altor animale a scazut foarte mult.

Este cunoscut ca in istoria globului pamantesc s-a inscris perioada "cuaternara",adica, epoca acelor izbucniri periodice de frig si gheturi care au modificat profund infatisarea scoartei, ca si compozitia lumii plantelor si a animalelor.

Stramosul zimblului a fost Bison priscus. Acesta in tara noastra este regasit fosil mai in toate carierele de pietris din Campia Romana sau din Campia Transilvaniei. Treptat , Bison priscus degenereaza intr-o forma mai redusa ca talie, adaptata tot mai puternic vietii de dumbravi si poiene mlastinoase, zimbrul trebuie astazi considerat un veritabil "relict" cuaternar.

Putin modificat in mariem s-a mentinut pana in Evul Mediu si bourul, specie mult mai legata de campie, care nu s-au putut adapta, decat temporar, la viata de padure, ceea ce a contribuit la staipirea sa mult mai timpurie decat a zimbrului.

Adevarat "bou salbatic", bourul a fost domesticit inca din timpurile preistorice si pentru acest motiv a fost un vanat cautat cu sarguinta, a fost ucis, dar mai ales, a fost prins in gropi si capcane. Acest animal prezenta o statura uriasa, un spate aproape rectiliniu, frunte latita cu crestetul in linie dreapta si coarne convergente, neobisnuit de lungi, ascutite si curbate in sus. Fara o coama lanoasa vizibila in partea anterioara

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Animale pe Cale de Disparitie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
999 cuvinte
Nr caractere:
5 318 caractere
Marime:
11.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
specii, animale, poluare, factori antropici
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!