Întreprinderea fără personalitate juridică, întreprinderea individuală, societatea în nume colectiv

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Formele activitatii de antreprenoriat conform legislatiei in vigoare sunt clasificate intr-un grup specific care este: sociatatea in comandita; sociatatea pe actiuni; sociatatea cu raspundere limitata, cooperativa de productie; intreprinderea de arenda; intreprinderea de stat si intreprinderea municipala; conform legii acestea sunt formele de intreprinderi care conform legii sunt existente la noi in Republica Moldova.

Aceste intreprinderi mai pot fi clasificate si in intreprinderi cu statut de persoana juridica si fara statut de persoana juridica.

Din cele expuse mai sus voi mentiona ca sunt intreprinderi fara statut de persoana juridica intreprinderile: intreprinderea individuala; societatea in nume colectiv; sociatatea in comandita; aceste trei forme organizatorice constituie acele forme de intreprinderi care sunt fara personaliate juridica.

Celelalte mentionate in lista mentionata din 8 puncte constituie intreprinderi cu statut de persoana juridica.

Si anume: societatea pe actiuni; societatea cu raspundere limitata; cooperativa de productie; intreprinderea de arenda; intreprinderea de stat si intreprinderea municipala; in lucrarea de fata voi vorbi despre intreprinderile fara persoana juridica.

Activitatea acestor intreprinderi are un caracter de intreprinzator si se practica sub forma organizatorico-juridica a intreprinderii individuale.

Orice cetatean poate fi fondator numai al unei intreprinderi individuale.

Persoanele juridice si fizice pot fi asociati numai al unei singure intreprinderi in cazul nostru este al cele in comandita.

Intreprinderea individuala.

Intreprinderea individuala este intreprinderea care apartine unui cetatean, cu drept de proprietate privata, sau membrilor familiei acestuia, cu drept de proprietate comuna. Patrimoniul intreprinderii individuale se formeaza pe baza bunurilor cetateanului (a familiei). Si a altor surse care nu sunt interzise de legislatie.

Intreprinderea individuala nu este persoana juridica si se prezinta in cadrul raporturilor de drept ca persoana fizica.

Patrimoniul intreprinderii individuale este inseparabil de bunurile personale ale antreprenorului.

Posesorul intreprinderii individuale poarta raspundere nelimitata pentru obligatiile acesteea cu intreg patrimoniul sau, exceptanduse acele bunuri care, conform legislatiei in vigoare nu fac obiectul urmarii.

Membrii familiei ai intreprinderii individuale poarta raspundere nelimitata solidara pentru obligatiile acesteia cu intreg patrimoniul lor, exeptanduse acele bunuri care, in conformitate cu legea nu fac obiect al urmaririi.

Documentele de constituire a intreprinderii individuale este hatararea cu privire la infiintarea intreprinderii, semnata de catre fondator, incluzand: numele prenumele, (dupa caz, numele dupa tata), data nasterii, domeciliul sefului (directorului) de intreprindere in cazul in care acesta nu este fondator; numele, prenumele, data nasterii ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Intreprinderea Fara Personalitate Juridica Intreprinderea Individuala Societatea In Nume Colectiv
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 169 cuvinte
Nr caractere:
7 160 caractere
Marime:
8.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Drept
Predat:
la gimnaziu
Sus!