Comunicarea Nonverbală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

,,Chei de lectura"

Gesturile sosesc grupate in "propozitii" si transmit meincetat adevarul despre sentimentele si atitudinile persoanei care le face.

"Perspicace" este acel om care poate citi "propozitiile" non-verbale, iar pentru aceasta trebuie sa cunoasca ,,chei de lectura" a limbajului trupului:

- Concordanta

- Contextul

- Alti factori care influenteaza semnificatia gesturilor

Concordanta:

Este necesar ca semnalele non-verbale ale persoanei cu care suntem in contact sa fie in concordanta cu propozitiile sale verbale.

Semnalele non-verbale au o importanta de cinci ori mai mare decat cele verbale, iar cand cele doua sunt in discordanta, oamenii se bizuie pe mesajul non-verbal, continutul verbal putand sa nu fie luat in consideratie.

Contextul:

Toate gesturile trebuie sa fie considerate in contextul in care apar.

De exemplu, daca cineva sta asezat pe o banca intr-un parc, cu mainile si picioarele tinute strans unele peste altele si cu barbia lasata in jos, intr-o zi friguroasa de iarna, dupa toate probabilitatile el nu a luat aceasta pozitie din defensiva, ci pentru ca ii este frig.

Adoptarea acelorasi gesturi in timp ce un altul aflat in fata lui ar incerca sa-i vanda un produs, sau sa-i ofere un serviciu, interpretarea corecta ar fi ca cel in cauza se manifesta in mod negativ sau defensiv fata de situatie.

Factori care determina semnificatia gesturilor

- In cazul in care un om practica o strangere de mana numita "peste mort", probabil va fi acuzat ca are un caracter slab.

Dar daca acel om sufera de artrita la maini, cu siguranta ca va intinde mana in maniera "peste mort", pentru a evita durerea cauzata de o strangere puternica de mana.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comunicarea Nonverbala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 855 cuvinte
Nr caractere:
9 858 caractere
Marime:
16.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Discipline Psihologice și Pedagogice
Tag-uri:
semnalele, non-verbale
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!