Despre Lene

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dragi colegi, in seara aceasta va voi vorbi despre unul dintre cele opt ganduri ale rautatii, unul dintre marile vicii capitale, si unul dintre cel mai comun viciu noua: lenea.

Pr. Claudiu Dumea spune:

"Lenea este un viciu foarte curios. Ea poate sa ia foarte usor masca inselatoare a virtutii. Lenesul apare uneori ca un om linistit, cumsecade, la locul lui; nu deranjeaza pe nimeni, sta in banca lui si vegeteaza, si cum priveste mereu in zare, spre nimic, usor poate fi luat drept un contemplativ.

Lenea este arta de a nu face nimic, "arte del sole", cum o numesc napolitanii, cunoscuti pentru trandavia lor: arta de a sta la soare.

Dintre toate viciile capitale, in Sfanta Scriptura lenea este cel mai bine descrisa de Solomon in cartea Proverbelor .Activitatea fundamentala si exclusiva a lenesului e somnul. Lenesul isi vara mana in blid si-i vine greu sa o duca iarasi la gura" (Prov 26,14-15). Si dormind tot timpul, in somn viseaza numai pericole care il ameninta in caz ca ar iesi din casa si s-ar duce la munca. "Lenesul zice: <<Afara este un leu care m-ar putea ucide pe ulita>>" (Prov 23,13).

Indienii exprima perfect filozofia lenesului prin

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Despre Lene.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
720 cuvinte
Nr caractere:
2 901 caractere
Marime:
8.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Creștinism
Tag-uri:
lene, pacat
Predat:
la facultate
Materie:
Creștinism
Profesorului:
Pr. Prof. Paul Dumitrasc
Sus!