Situațiile financiare - premisă în evaluarea întreprinderii

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere 3
Capitolul I. Prezentarea si diagnosticul situatiei generale a firmei 4
1.1 Diagnosticul economico-financiar 5
Capitolul II. Analiza econom.-financ. pe baza de bilant si contul de profit si pierderi 8
2.1. Analiza bilantului functional si financiar 8
2.2. Analiza ratelor de lichiditate si solvabilitate 16
2.3. Analiza SWOT 20
Concluzii şi propuneri 22
Bibliografie 24

Extras din referat:

INTRODUCERE

Indiferent de domeniul de activitate pe care îl are, de forma de proprietate, orice întreprindere trebuie să se adapteze la cerinţele mediului de afaceri, să-şi evalueze în permanenţă rezultatele, să încerce să-şi îmbunătăţească şi să-şi dezvolte activitatea.

Pentru realizarea unor astfel de obiective primul pas care trebuie făcut este o analiză economico-financiară asupra activităţii societăţii. Din analiză trebuie să rezulte concluzii despre evoluţia firmei, punctele slabe, punctele forte, oportunităţile şi riscurile aferente.

Riscul însoţeşte orice decizie de investiţie şi poate să-i marcheze evoluţia într-un sens pozitiv sau negativ, însă de cele mai multe ori, decizia este afectată negativ de modificările imprevizibile din mediul economic.

Oricât ar fi de precauţi sau oricâte informaţii ar avea la îndemână, managerii nu vor putea să împiedice apariţia riscului în proiectele de afaceri. Ce se poate face în acest sens este să se studieze şi să se calculeze riscul pentru a şti cum să se acţioneze împotriva lui.

În lucrarea de faţă am evaluat performanţele economico-financiare ale unei societăţi în vederea propunerii unor surse de finanţare optime pentru realizarea unui proiect de investiţii.

În urma acestei analize se doreşte ca firma să adopte cea mai bună decizie în vederea dezvoltării şi finanţării unei investiţii şi să cunoască principalele riscuri care i-ar putea perturba activitatea şi aşteptările.

CAPITOLUL I

PREZENTAREA ŞI DIAGNOSTICUL SITUAŢIEI GENERALE A FIRMEI

Adoptarea unui proiect de investiţii implică o etapa consistentă de analiză a situaţiei generale a firmei. În aceasta analiză, se vor evalua punctele forte si punctele slabe, riscurile şi oportunitaţile firmei, ce işi propune proiectul de investiţii, dar şi capacitatea de ameliorare sau de îmbunataţire a situaţiei existente ca urmare a a doptării proiectului respectiv.

Principalele aspecte ce trebuie urmărite pot fi structurate in cinci diagnostice partiale, respectiv cel juridic, comercial, al resurselor umane, tehnologic (operational) şi financiar. Fiecare din aceste diagnostice trebuie să conducă la furnizarea informaţiilor necesare pentru construirea unei matrici SWOT ( puncte forte, puncte slabe, riscuri, oportunitaţi).

Dintre cele 5 diagnostice caracteristice unei analize financiare, mi-am propus spre analiza Diagnosticul economico- financiar al intreprinderii.

Societatea propusă pentru analiză s-a infiinţat în anul 2003, ca societate cu răspundere limitată, sub denumirea de ADA ELECTRIC SRL. Numărul şi data înregistrării la Registrul Comerţului sunt : J17/1248/2003.

Domeniul de activitate al firmei in constituie comercializarea de produse electrice, sanitare şi de amenajări interioare. S.C. ADA ELECTRIC SRL are ca principal obiect de activitate intermedieri in comertul cu produse diverse, cod CAEN 5119.

De cand şi-a facut apariţia pe piaţa din Romania a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, reuşind de la an la an să işi sporească cifra de afaceri datorită produselor de înalta calitate pe care le oferă, serviciilor adiacente, cât şi relaţiei pe care o dezvolta cu partenerii de afaceri.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Situatiile Financiare - Premisa in Evaluarea Intreprinderii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
5 459 cuvinte
Nr caractere:
33 050 caractere
Marime:
64.98KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Profesorului:
Srabu Carmen
Sus!