Contabilitatea stocurilor și producției în curs de execuție

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Stocurile si productia in curs de executie reprezinta o componenta de baza a activelor circulante, constituind ansamblul bunurilor din cadrul unitatii patrimoniale, destinate:

- fie sa fie vandute, pentru realizarea obiectului de activitate a inteprinderii;

- fie a fi utilizate in procesul de productie sau pentru prestarea de servicii sub forma de materii prime, materiale sau alte consumabile;

Stocurile au o structura complexa si cuprind urmatoarele categorii de bunuri:

a) Marfurile cuprind bunurile pe care inteprinderea le cumpara in vederea revanzarii, produsele realizate in inteprindere si predate spre vanzare magazinelor proprii, precum si alte active circulante de natura stocurilor, achizitionate initial spre a fi consummate si care ulterior nu mai sunt necesare desfasurarii activitatii fiind destinate vanarii catre terti

b) Materiile prime sunt acive circulante de natura stocurilor care participa direct la fabricarea produselor si se regasesc in produsul finit, integral sau partial, fie in starea lor initiala, fie transformata.

c) Materialele consumabile participa la procesul de fabricatie sau de expoatare sau ajuta la derularea normala a acestora fara a se regasi de regula in produsul finit. Asemenea consumabile sunt: materialele auxiliare, combustibilii, materialele pentru ambalat, piesele de schimb, semintele si materialele de plantat, furajele, alte materiale consumabile.

d) Materialele de natura obiectelor de inventar reprezinta o structura distincta a stocurilor, fiind bunuri cu valoare mai mica decat limita stabilita pentru a fi considerate mijloace fixe, indiferent de durata lor de utilizare sau cu o durata de utilizare mai mica de 1 an, indiferent de valoarea lor.

e) Produsele sunt reprezentate de :

- semifabricate, respective acele produse al caror process tehnologic a fost terminat intr-o sectie (faza de fabricatie) si care se transfera spre procesare in alta sectie (faza de fabricatie) sau se livreaza tertilor;

- produse finite, reprezentate de acele produse care au parcurs toate fazele procesului de fabricatie si nu necesita alte prelucrari in cadrul inteprinderii. Ele pot fi depozitate in vederea livrarii sau pot fi expediate tertilor in starea in care se afla.

- rebuturi, materiale recuperabile sau deseuri reprezinta elementele reziduale rezultate din procesul de prelucrare

f) Animalele si pasarile reprezinta o alta categorie de elemente patrimoniale care cuprinde pasarile nascute si cele tinere cum sunt vitei, miei, purcei, manji si altele, crescute si folosite pentru reproductie puse la ingrasat pentru a fi valorificate sau folosite pentru productia de lana, lapte, blana sau miere in cazul coloniilor de albine.

g) Ambalajele cuprind ambalajele refolosibile, achizitioanate sau fabricate, destinate ambalarii produselor vandute sau vanzarii catre terti sub forma produselor finite.

h) Productia in curs de executie reprezinta o alta componenta a activelor circulante si se refera la acele bunuri care nu au trecut prin toate fazele, stadiile de prelucrare prevazute in procesul tehnologic precum si la produsele nesupuse probelor tehnologice sau care necesita completari ulterioare. In cadrul produictiei in curs de executie se cuprind de asemenea, lucrarile si serviciile in curs de executie sau neterminate precum si studiile in curs de eleborare, nefinalizate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contabilitatea Stocurilor si Productiei in Curs de Executie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.3/10 (7 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
7 772 cuvinte
Nr caractere:
53 544 caractere
Marime:
67.86KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!