Smart City Pitesti

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Rezumat: Dorinta de a deveni un oras inteligent nu e doar una dintre multele optiuni pe care le are o comunitate, ci reprezinta chiar manifestarea responsabilitatii sociale. Ca sa realizeze acest lucru, administratia locala, societatea civila cercetatorii si mediul de afaceri trebuie sa conlucreze pentru a agrea o viziune comuna, strategia, planificarea si actiunile concrete. Orasul Inteligent este in primul rand si in mod fundamental despre oameni si mediul in care acestia traiesc, si abia apoi despre sisteme, lucruri sau informatii.

Cuvinte cheie: provocari,inovari, performant, decizii, ambitii, responsabilitate

Abstract: The desire to become a smart city is not only one of the many options that a community has, but it is even a manifestation of social responsibility. To achieve this, local government, civil society researchers and the business community must work together to agree on a common vision, strategy, planning and concrete actions. The Smart City is first and foremost about people and the environment in which they live, and only then about systems, things or information Keywords: challenges, innovations, performance, decisions, ambitions, responsibility

Importanta

Actualele sisteme de infrastructura conventionala nu mai sunt nici sigure, nici eficiente din punct de vedere al costurilor.

Infrastructura nu mai reprezinta doar ziduri, tevi, drumuri si structuri lipsite de mobilitate si neconectate. Este formata si din obiecte conectate la internet, din infrastructura de comunicatii si din datele care ne ajuta sa adaptam orasul la nevoile oamenilor. Astfel, se resimte nevoia de inovatie continua, in toate domeniile, cu sprijinul tehnologiilor si a unor concepte avansate. Dar initiativele punctuale nu ofera solutii pe termen lung, solutia fiind o strategie de dezvoltare holistica, integrata si relevanta pentru orase inteligente si durabile.

Pitestiul a inteles acest lucru si a decis sa construiasca noua sa identitate de oras al viitorului impreuna cu cetatenii si partenerii sai.

Pitesti Smart City va orchestra o simfonie a inovarilor si a sinergiilor pentru un oras performant, atractiv si durabil.

Relevanta

Orasul Pitesti este unul dintre primele orase care, impreuna cu Ramboll, a pus bazele unei strategii smart. Exista un context privilegiat al municipiului Pitesti de a avea o strategie Smart City asumata de administratie la momentul potrivit pentru asigurarea continuitatii dezvoltarii transformationale. Realizarea planificarii strategice integrata si durabila are la baza o experienta organizationala solida de implementare de programe strategice, pe care o poate valorifica eficient din perspectiva pregatirii pentru noul cadru de finantare europeana.

Prin demersul de elaborare a strategiei Smart City Pitesti, administratia Primariei Municipiului Pitesti si-a asumat decizia de continuare a dezvoltarii strategice durabile urbane prin adresare valentelor inteligente ale orasului si comunitatii.

Planificarea strategica smart city se inscrie, atat in timp cat si in actiuni, intr-un parcurs logic, urmand demersurilor anterioare de definire a prioritatilor strategice integrate de dezvoltare urbana, proiectand incremental, completand si valorificand investitiile anterioare, prin initiative noi care sa construiasca atributele inteligente ale orasului. Impactul acestor actiuni va fi astfel amplificat, inclusiv din perspectiva maturitatii procesului de angajare a participarii factorilor interesati.

Cand ne gandim la viitor, merita sa facem un popas si in trecut. Daca ne intoarcem in timp, in anii '80, este incredibil cat de mult s-au schimbat lucrurile.

Nu exista internet, nu existau prea multe telefoane mobile, nu ne puteam conecta atat de repede unii cu altii, astfel ca, pana in 2050, multe aspecte ale vietii vor fi de nerecunoscut.

Speram ca toate aceste schimbari vor fi pozitive, iar in 2050 viata va fi mai verde, mai curata, iar orasele mai durabile si mai eficiente.

Misiunea este de a construi o platforma interconectata a comunitatilor, a tehnologiilor si a datelor, cu o administrare deschisa si participativa, care sa catalizeze dezvoltarea si recunoasterea Pitestiului ca un oras vibrant economic, un habitat atractiv pentru oameni, emblematic pentru capitalul sau natural, cultural si istoric si cu excelente facilitati de tranzit.

Bibliografie:

http://www.primariapitesti.ro/

https://www.pitestismartcity.ro/

https://concordcom.ro/wp-content/uploads/2020/07/Smart_city_2019.pdf

https://administratiepublica.eu/smartcitiesconference/publicatii/Orasul_inteligent_editia_03.pdf

https://www.academia.edu/42439649/GHIDUL_SOLU%C8%9AIILOR_SMART_CITY

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2020
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
4 819 cuvinte
Nr caractere:
28 858 caractere
Marime:
1.20 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Constructii
Data publicare:
26.08.2021
Structură de fișiere:
  • Smart City Pitesti.pdf
Predat:
Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole , Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti (master)
Materie:
Dezvoltare Locală Inteligentă
An de studiu:
I

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Bucuresti, Capitala Romaniei, este unul din cele mai importante si mai vechi orase din Europa,...
Din mai 2003 Libra Bank este membra a fondului american de investitii New Century Holdings....
Conceptul de comert si disciplina economie comerciala23 sliduri Structura prezentarii...
Prin plata se inteleg procedurile, modalitatile prin care cal ce a cumparat o marfa sau un...
I. ACTIVITATILE LEGATE DE PROCESUL DE PRODUCTIE 1. Aprovizionarea intreprinderii cu materii...
Sus!