Sistem de irigații

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dimensiunile consumurilor la care s-a ajuns in zilele noastre au determinat ritmuri ingrijoratoare de epuizare a unor surse neregenerabile, in care se incadreaza si apa dulce.

In ultimul timp, se acorda se acorda o atentie deosebita surselor de ape subterane, in special cele freatice si de adancime medie, mai ales ca se gasesc in limita sau in imediata apropriere a zonei unde urrneaza a fi utilizate si creeaza posibilitatea drenarii terenurilor concomitent cu exploatarea pentru irigatii.

In lucrarea de fata ne propunem sa proiectam o amenajare pentru irigatie folosind ca sursa apele subterane, captate prin puturi dispuse liniar cu pompare directa in conducta-antena independenta.

1.2 AMPLASAMENT

Obiectul investitiei pentru drenaj vertical se afla situat in bazinul hidrografic at raului Calrnatui, in partea vestica a acestuia, intre localitatile Buzau-Sud-Costesti-Gheraseni-Pogoanele. Este o zona de campie cu supratata de 10 080 ha,

Pentru realizarea obiectivului sunt necesare o serie de studii: climatice, topografice,

;

hidrologice, hidrogeologice, pedologies etc.

2 DATE INITIALS

2.1 PREZENTARE CADRU NATURAL

2.1.1 Studii morfologice

Perimetrul studiat are o altitudine ce varieaza intre 70-95 m cu o panta medie de l%o pe directia NV-SEZona este brazdata de numeroase privaluri cu orientarea generala NV-SE, care in perioadele colectate din zona,iar in restului anului sunt uscate sau cu apa care balteste.

Orintarea si traseul sinuos al acestora defavorizeaza organizarea teritoriului si din aceasta cauza necesita lucrari de modelare.

2.2 STVD11CL1MA T1CE

Amplasamentul regiunii se gaseste in zona de climat teniperat continental.

hotermele au o directie sud-vest-nord-est, izoterma de 11?C trecand aproape perpendicular pe directia de curgere a raului Calmatui, in dreptul localitatii Gheraseni. Media multianuala a temperaturilor inregistrate la statia meteo Buzau este de 10,8" C. In timpul verii, media lunara maxima a atins valoarea de 25,2 ? C (august 1992), iar in timpul iernii de -9,8 ? C (tanuarie 1942).

In perioada studiata (1978-1998) se poate observa ca precipitatia anuala variaza in jurul valorii mediei anuale de 513mm, cu un maxim de 729 in anul 1997 si un minim de 324 in anul 1986.

Conform statisticilor, precipitatiile

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistem de Irigatii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 468 cuvinte
Nr caractere:
8 462 caractere
Marime:
14.55KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
temperaturi, sisteme, irigare
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!