Modernizarea de străzi în Comuna Copăceni

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. DATE GENERALE

1.1 Denumirea obiectivului de investitii:

MODERNIZARE PRIN NOI TEHNOLOGII AGREMENTATE PENTRU STRAZI IN COMUNA COPACENI, JUDETUL ILFOV

1.2 Elaboratorul proiectului:

SC STDO Servicii SRL Bucuresti

1.3 Ordonatorul principal de credite:

CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI COPACENI

1.4 Autoritatea contractanta

CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI COPACENI

1.5 Amplasamentul lucrarii

Obiectivul de investitii se afla amplasat in cadrul comunei COPACENI, situata de o parte si de alta a drumului judetean DJ 401 D a jud. ILFOV la circa 3 km de Comuna 1 Decembrie.

1.6 Tema, cu fundamentarea necesitatii si oportunitatii avute in vedere la aprobarea studiului de fezabilitate

Prin tema de proiectare s-a solicitat intocmirea unei documentatii in vederea modernizarii de strazi prin NOI TEHNOLOGII AGREMENTATE in comuna Copaceni dimensionate pentru un trafic foarte usor conform Hotararii Consiliului Local Copaceni Nr. 12 din 23.04.2007.

Localitatea Copaceni este situata de o parte si de alta a drumului judetean DJ 401 D a jud. ILFOV la circa 3 km de Orasul 1 Decembrie.

1.7 Descrierea functionala si tehnologica, inclusiv memorii tehnice pe specialitati

Avand in vedere ca reteaua de strazi nemodernizate deserveste un numar mare de locuitori, si ca nu pot fi folosite in cea mai mare parte a anului, ele fiind din pamant cu numeroase gropi, fagase si sleauri se impune modernizarea prin NOI TEHNOLOGII AGREMENTATE a 11,250 Km asigurandu-se in felul acesta accesul locuitorilor in orice moment catre locurile de munca, utilitati, servicii.

Situatia existenta

Starea actuala a strazilor nemodernizate se prezinta astfel:

- platforma strazilor este din pamant avand latimea variabila cuprinsa intre 5 si 9 m;

- nu sunt amenajate pante transversale si longitudinale;

- strazile prezinta denivelari (gropi, fagase, sleauri etc.) fapt pentru care in anumite perioade circulatia nu se poate desfasura;

- strazile nu sunt amenajate in plan conform reglementarilor tehnice;

- nu este asigurata colectarea, scurgerea si dirijarea apelor meteorice din zona.

2. DATE TEHNICE ALE LUCRARII

2.1 Suprafata si situatia juridica a terenurilor

Obiectivul de investitii modernizarea prin NOI TEHNOLOGII AGREMENTATE a 11,250 km strazi in comuna COPACENI ce face obiectul prezentei documentatii tehnice este situat pe traseele actuale ale strazilor, iar rectificarile pentru incadrarea in normele tehnice nu necesita ocuparea de terenuri noi.

Terenul ocupat de strazile comunale apartin in totalitate Consiliului local al comunei Copaceni conform HG 1349/2001 privind inventarierea bunurilor ce apartin domeniului public.

In prezenta documentatie s-au luat in studiu la solicitarea beneficiarului 11,250 km de strazi reprezentand o suprafata de 28125 mp conform planurilor de situatie.

Pentru aceasta suprafata de teren Consiliul local al comunei COPACENI a emis Certificat de Urbanism anexat in conformitate cu prevederile legii nr. 501/1991.

2.2 Caracteristicile geofizice ale terenului din amplasament

Din punct de vedere geomorfologic zona in care sunt amplasate strazile apartine formatiunii morfologice a marii unitati denumita Campia Vlasiei.

Clima din zona este temperat - continentala cu urmatoarele caracteristici:

- Temperatura medie anuala: + 100 - 110 C;

- Temperatura minima absoluta: - 30,00 C;

- Temperatura maxima absoluta: +41,10 C;

- Prima zi de inghet: 01.11 - 11.11;

- Ultima zi de inghet: 11.04 - 21.04;

- Numarul de zile cu ninsoare: 20 - 25/an;

- Numarul maxim de zile cu zapada: 40 - 60/an;

- Adancimea de inghet este de 0,90-1,0 m conform STAS 6054-77.

Precipitatiile sunt mult mai slabe decat in restul tarii ajungand la 500-600 mm anual.

Apa subterana nu se intalneste pana la adancimea de 11 m.

Conform STAS 11100/1-77 zona studiata apartine macrozonei seismice 8 cu perioada de revenire de 50 de ani, pe scara MSK (indicele 1 corespunde unei perioade de revenire de pana la 50 cm).

In conformitate cu Normativul P100-92, comuna COPACENI este cuprinsa in intregime in zona ,,B" cu coeficientul k s = 0,25 si perioada de colt Tc = 1.5 sec.

Natura terenului de fundare in conformitate cu prevederile Normativului PD 177/?2001 pentru dimensionarea sistemelor rigide si nerigide se incadreaza la tipul P4 (praf, praf argilos, argila prafoasa, argila) cu valoarea de calcul al modulului de deformatie (E daN/cm2) pentru tipul de pamant de fundatie pentru tipul climatic I si regim hidrologic 2b modulul de deformatie este de 80daN/cm2.

2.3 Caracteristicile principale ale constructiilor

Obiectivul de investitii ,,Modernizarea prin NOI TEHNOLOGII AGREMENTATE pentru strazi", comuna Copaceni cuprinde o lungime de 11,250 km avand partea carosabila cuprinsa intre 5 si 7 m.

Pentru realizarea obiectivului de investitii se vor utiliza numai materiale si tehnologii agrementate in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

2.4 Structura constructiva

Prin tema de proiectare s-a solicitat intocmirea unei documentatii in vederea modernizarii prin NOI TEHNOLOGII AGREMENTATE a 11,250 km de strazi in comuna Copaceni, dimensionate pentru un trafic foarte usor conform HG 577/1997 completata prin HG 279/2007.

Strazile se incadreaza in clasa V de trafic foarte redus, avand o intensitate medie zilnica anuala exprimata in vehicule etalon (autoturisme) sub 100 si un numar de vehicule efective (fizice) sub 75, conform cu Ordinul nr. 46 / 1998 pentru aprobarea Normelor tehnice privind stabilirea clasei tehnice a drumurilor publice categoria de importanta a drumurilor este ,,D" (constructii de importanta redusa, conform HGR 261/94).

In consecinta, aceste drumuri cu functie de strada, tinandu-se cont de latimea intre proprietati si de prevederile PUG - lui vor avea un profil transversal cu 5-7 m partea carosabila, acostamente de 0.75 m si santuri de 1.50 m.

Alegerea tipului de structura rutiera s-a facut pe baza unor calcule tehnico?-economice si de rentabilitate tinand cont si de lucrarile de intretinere necesare fiecarui tip de structura.

Sistemul rutier este adaptat pentru clasa de trafic foarte usor sub 0.03 m.os. Sistemul rutier este in conformitate cu noile tehnologii agrementate existente in constructia drumurilor care confera acestora o calitate deosebita, un pret de executie scazut, o viteza de executie foarte mare si o intretinere usoara dupa darea in folosinta.

Sistemul prevede un strat de 20 cm de pamant stabilizat cu o enzima care creeaza un stat dur, impermeabil si o suprafata de rulare neteda si rezistenta de o calitate apropiata drumurilor cu imbracaminte asfaltica.

Drumului va fi realizat din pamant scarificat, profilat, umectat enzimatic si compactat normal cu pante transversale de 4%.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modernizarea de Strazi in Comuna Copaceni.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
4 577 cuvinte
Nr caractere:
27 235 caractere
Marime:
44.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
sistem, stat, tehnologii
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!