Leadership și managementul stakeholderilor

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

70. Zhang Zhidong
80. Jim Ratcliffe
90. Thomas Peterffy

Extras din referat:

70. Zhang Zhidong

Zhang Zhidong is also known as Tony Zhang.

Zhang este cofondatorul Tencent Holdings, un furnizor chinez de mesagerie instantanee, jocuri mobile și servicii de plată online, tranzacționari publice. Compania cu sediul în Shenzhen a avut venituri de 482 miliarde de yuani (73,6 miliarde de dolari) în 2020. Aplicațiile sale mobile Weixin și WeChat au aproximativ 1,2 miliarde de utilizatori. Zhang a părăsit compania în 2014.

Majoritatea averii lui Zhang provine dintr-o participație de 3,4% la Tencent Holdings, compania de internet pe care a cofondat-o împreună cu miliardarul Ma Huateng în 1998. Aplicațiile sale Weixin și WeChat aveau aproximativ 1,2 miliarde de utilizatori începând cu 31 decembrie 2020, potrivit o prezentare a companiei.

Se stie faptul ca in China, fiind tara comunista, Facebook-ul ca si retea de socializare este interzis, de asemenea si WhatsApp-ul. Astfel, WeChat este aplicatia pe care o folosesc chinezii in interiorul Chinei, iar cu restul lunii folosec servere si tari invecinate pentru a se conecta la retelele de socializare care sunt interzise in China.

Zhang deține acțiunile prin Best Update International, o companie din Insulele Virgine Britanice, potrivit unei înregistrări a companiei din 20 noiembrie 2013. Acționariatul său în Tencent nu mai este raportat deoarece a demisionat din funcția de director executiv în martie 2014, iar miza sa este sub pragul de divulgare. Evaluarea presupune că participația sa nu s-a schimbat de la ultima comunicare.

Valoarea deținerilor sale în numerar se bazează pe o analiză a dividendelor calculate, a performanței pieței și a impozitelor.

Canny Lo, o purtătoare de cuvânt a Tencent, a refuzat să comenteze participația lui Zhang în companie.

Biografie

Data nașterii: 1/1/1972

Familie: Căsătorit, 1 copil

Educație: Universitatea Shenzhen, Universitatea Tehnologică din China de Sud

Zhang s-a născut în Dongguan, în provincia Guangdong din sudul Chinei, în 1972. La vârsta de 18 ani, computerul auto-descris a mers la Universitatea Shenzhen pentru a studia informatică, unde l-a întâlnit pe Ma Huateng, actualul președinte al lui Tencent. După ce a absolvit o diplomă de licență, Zhang s-a înscris într-un program de studii postuniversitare la Universitatea Tehnologică din China de Sud din Guangzhou.

S-a întors la Shenzhen pentru a lucra pentru Liming Network Group, o companie de software care dezvoltă platforme electronice de tranzacții pentru bursele de valori din Shenzhen și Shanghai. În noiembrie 1998, el și Ma au cofondat Tencent, sau „Tengxun” în mandarină, adică „mesaj galopant”. Primul său produs, care a intrat online în 1999, a fost un software de mesagerie instant, similar cu ICQ AOL. La început, Zhang și Ma au numit acest lucru „OICQ” și și-au schimbat numele în QQ câțiva ani mai târziu pentru a diferenția serviciul lor de unul similar furnizat de America Online.

Serviciile de mesagerie gratuite au atras mai mulți utilizatori, necesitând mai mulți bani pentru a le întreține, ceea ce a determinat Ma să încerce să vândă compania cu 16 milioane de dolari. Nu a putut găsi un cumpărător. IDG Venture Investment Fund și PCCW, unul dintre cei mai mari furnizori de telecomunicații din Hong Kong, au investit 4,4 milioane de dolari în Tencent în 2000, luând câte 20% fiecare.

Zhang și Ma, supranumit „Tatăl QQ”, au construit de atunci Tencent în cea mai mare comunitate de internet din China, oferind servicii, inclusiv chat, mesaje de grup, portaluri de știri, divertisment și comerț electronic. Compania cu sediul în Shenzhen a vândut acțiuni către public în Hong Kong în 2004 și, în 2009, a aderat la indicele de referință Hang Seng, înlocuind PCCW.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Leadership si managementul stakeholderilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2021
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 391 cuvinte
Nr caractere:
12 096 caractere
Marime:
23.48KB (arhivat)
Publicat de:
Marta C.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Predat:
Facultatea de Constructii , Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Specializare:
Marter MPEP
Materie:
Construcții
An de studiu:
I
Sus!