Izolații hidrofuge la construcții

Extras din referat:

Ce este o HIDROIZOLAȚIE?

- o structură etanșă, continuă și omogenă de protecție a elementelor sau părților de construcție împotriva infiltrațiilor și/sau exfiltrațiilor apei și/sau a umidității naturale a mediului; - Hidroizolat sau impermeabil este o caracteristică a obiectelor ce sunt relativ neafectate de apă sau rezistă la infiltrația de apă în anumite condiții.Astfel de obiecte pot fi folosite în medii umede sau sub apă până la anumite adâncimi;

Pentru a nu avea probleme cu infiltratiile de apa in pardoseli sau in pereti la constructii si/sau terase, acestea trebuie sa dispuna de o hidroizolatie eficienta care sa impiedice orice fel de accidente care ar putea duce la deteriorarea finisajelor din incaperile adiacente acestora.

Este recomandat sa acordati o atentie deosebita modului in care se face hidroizolarea la peretii constructiilor si teraselor, orice interventie ulterioara insemnand distrugerea finisajelor de pardoseala si/sau de perete, prin schimbarea integrala a acestora sau prin carpeli in cazul interventiilor mai restranse. Daca vom tine cont de aceste detalii putem avea o rezistenta mare la intemperii, inclusiv in timp si putem prevenii imbatranirea prematura a izolatiei hidrofuge si o rezistenta ridicata impotriva aparitiei fenomenului de PATOLOGIE.

Toate constructiile care exista au fundatii pe care stau. Ele pot fi in functie de situatie si vechimea constructiei din caramida, piatra sau beton. Daca fundatiile sunt mai putin adanci de 1,00m, adancime medie de inghet a terenului in Romania, acestea risca sa se miste in timp deoarece partea din teren care ingheata nu este stabila. Intr-o asemenea situatie trebuie luate masuri de subzidire sau trebuie aplicate alte metode de intarire a fundatiilor. Un alt pericol reprezinta terenurile care au straturi macroscopice instabile.

Este importanta analiza panzelor de apa. Spatiile verzi si constructiile pot fi periclitate de un nivel prea inalt al panzelor freatice. Aceasta poate duce la umezeala permanenta, inundatii si chiar distrugerea edificiilor.

Din punct de vedere fizic si chimic este importanta compatibilitatea materialelor vechi cu cele noi folosite. Acest lucru este valabil atat pentru fundatii cat si pentru suprastructura edificiilor. Trebuie sa se redea continuitatea materialelor.

O alta problema este microbiologia. Printre microorganisme trebuie amintite ciupercile care apar de obicei la umezeala, muschii si lichenii. Exista metode biologice si chimice de combatere a acestor fenomene.

De obicei se studiaza chimic si fizic materialul istoric pentru a alege materialele noi folosite. Se stabileste astfel si originea materialului, minele de unde provine, locul, etc. Daca materialul folosit pentru completarea materiei istorice este mai dur decat cel originar, in jurul acestuia va apare degradare. Daca este mai slab nu va rezista in timp. Este importanta printre altele permeabilitatea la vapori.

Bibliografie:

www.topreferate.com/referat-izolatii-hidrofuge.html

www.linkmag.ro/cauta-referat-izolatii-hidrofuge

www.revistaconstructiilor.eu/index.../diagnosticarea-constructiilor-i-metode-moderne/

https://docplayer.gr/39128024-Referat-despre-termoizolatie-la-tehologia-costructiilor-

https://izolatiacasei.ro › DESPRE IZOLAȚIE

https://www.scribd.com/document/145411485/Izolatii-Hidrofuge-La-Cladiri

https://constructii.utcluj.ro/fisele-disciplinelor-constructii-civile-si-management-2018

mdrap.ro/userfiles/constructii_ancheta_publica_cntr525.pdf

www.infocasasigradina.ro/articole/materiale-de-constructii.../tipuri-de-izolatii-175.htm...

prochemicals.ro/tipuri-de-lucrari/izolatii-termice

https://www.hidroset.ro/blog/tag/izolatii-hidrofuge/

umfcd.ro/wp-content/uploads/.../LISTA-CANTITATI-REPARATII-ACOPERIS.pdf

https://rou.sika.com/content/romania/main/ro/solutions_products/02/02a015.html

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Izolatii hidrofuge la constructii.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2019
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Marime:
6.36MB (arhivat)
Publicat de:
Mihai A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Predat:
Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole , Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti
Materie:
Construcții
Profesorului:
Prof.univ.dr.ing. I. Spătărelu
Sus!