Previzualizare referat:

Extras din referat:

Romania dispune de o impresionanta substanta istorica , care documenteaza cronologic schimbarile tarii si impreuna cu acestea, istoria diferitelor culturi , pe parcursul a mai multor secole pina in zilele noastre.

O foarte mare parte a substantei construite din Romania prezinta degradari cauzate de umiditate deoarece majoritatea cladirilor vechi nu dispun de nici o hidroizolatie. In momentul ridicari acestora, aceasta problema nu era rezolvabila.Utilizarea de materiale foarte poroase a permis transmisia capilara a umiditatii prin acestea.

Izolatia hidrofuga verticala executata ulterior la partile de cladire ce vin in contact cu solul apartine pe departe celor mai dese masuri de reabilitare. Izolarea hidrofuga care corespunde scopului propus este dependent de:

- Modul de actiune al apei

- Starea soclului de fundare

- Structura constructiei

- Felul solicitarilor fizice, mecanice si termice

Si implica din partea utilizatorului urmatoare etape de lucru:

- Uscarea completa a cladirii

- Diminuara sensibila a umiditatii in cladire

- Uscarea peretelui

- Suprafete curate si uscare

Notiunea de izolatie hidrofuga a unei cladiri cuprinde toate masurile menite sa impiedice influenta daunatoare a umiditatii si a apei asupra unei cladiri sau a unor parti constructive ale acesteia. Ca urmare o izolatie hidrofuga este un element constructiv constand dintr-unul sau mai multe straturi hidroizolante, lipite sau spacluite intre ele, care protejeaza constructia printr-o suprafata, impotriva actiunii umiditatii. Pe langa solicitarea principala prin umiditate fata de care o hidroizolatie trebuie sa ii reziste eficient in cele trei ipoteze de sarcina, umiditatea solului, apa cu sau fara presiune hidrostatica, mai exista alte solicitari si actiuni la care o hidroizolatie trebuie sa reziste timp indelungat:

1. Stabilitate chimica - agresivitatea apei;

- insensibilitate fata de materialele de constructive;

- stabilitate la raze UV;

2. Diferente de temperature;

3. Solicitari mecanice determinate de: - cauze ale tehnologiei constructiilor

- cauze generate de reziduurile hidroizolatiei

- cauze determinate de natura materialului

de baza

In functie de conditiile de obiect sau ale materialului de baza se proiecteaza masurile de hidroizolatie adecvate .Inainte de a fi descrise procedeele si sistemele specifice obiectului , trebuie sa fie data o definitie a ipotezelor de solicitare.

Umiditatea solului este data de apa existenta in sol, legata capilar si prin forte capilare condusa impotriva fortei gravitationale. O solicitare prin umiditate a terenului este intotdeauna existenta, exact ca si a apei cauzate de precipitatii si care se scurge in pamant (apa de infiltratie). De aceea tot mai des, umiditatea solului nu se mai defineste drept ipoteza de solicitare.

Pentru a executa o izolatie hidrofuga ulterioara, trebuie ca zona pivnitei, adica zidaria ce urmeaza a fi izolata, sa fie complet dezvelita pentru a se crea un spatiu de acces. Dupa dezvelirea partilor ce urmeaza a fi izolate hidrofug , se vor curata suprafetele, se vor verifica si apoi se va alege solutia optima.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Izolatii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 678 cuvinte
Nr caractere:
9 511 caractere
Marime:
10.46KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!