Instalații de preparare a apei calde menajere cu ajutorul energiei solare

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Cap I-Argument -pag. 2
Cap II-Generalitati -pag. 3
Cap III-Alcatuirea si functionarea instalatiei -pag. 7
Cap IV-Incalzirea cladirilor -pag. 12
Cap V-Unitatea de stocare -pag. 17
Cap VI-Sursa auxiliara de energie -pag. 18
Cap VII-Sisteme pasive de incalzire solara -pag. 21
Cap VIII-Bibliografie -pag. 24

Extras din referat:

Cap I. Argument

Utilizarea energiei solare pentru incalzirea apei de consum constituie o solutie economica, realizandu-se importante economii de combustibil. Captarea energiei solare depinde insa de existenta conditiilor climatice favorabile, care sunt indeplinite numai in anumite perioade ale anului; de aceea, instalatiile solare pentru prepararea apei calde de consum sunt prevazute intodeauna si o sursa auxiliara (schimbator de caldura cu agent termic primar apa calda pentru incalzire sau apa fierbinte in reteaua de termoficare), care sa furnizeze caldura suplimentara necesara asigurarii continue a temperaturii de utilizare a apei calde(60 ...65 °C), la debitul necesar punctelor de consum. Sursa solara avand un regim intermitent si cu intensitati diferite iar consumul de apa calda din cladiri fiind variabil in timp, instalatia se prevede cu rezervoare de acumulare sau rezervoare de stocare a energiei termice (solare) transmisa apei calde de consum.

Lucrarea este structurata pe parcursul a opt capitole in care este prezentata aceasta instalatie , destul de noua pt tara noastra, precum si scheme de functionare.

Cap II. Generalitati

Soarele este un furnizor natural si practic inepuizabil de energie. El este sursa de care depinde orice forma de viata. Dar el are o importanta din ce in ce mai mare si ca furnizor al necesarului nostru zilnic de energie. El ofera zilnic energie gratuita in cantitati nelimitate. Daca soarele este la amiaza si cerul este senin, radiatiile de pe suprafata orizontala sunt de aproximativ 1000 W/mp. Utilizarea energiei solare este, spre deosebire de arderea carburantilor, complet lipsita de substante toxice si de alte riscuri. Avem deci cele mai bune argumente pentru a accepta oferta naturii facuta civilizatiei noastre.

La aceasta lucreaza cercetatorii si producatorii echipamentelor care utilizeaza energia solara, aflandu-se intr-o apriga concurenta. In ultimii 10 ani s-au diminuat substantial ciclurile de viata ale echipamentelor solare. Tot timpul apar pe piata sisteme din ce in ce mai performante, care utilizeaza energia solara. Astfel, exista instalatiile termice solare, care sunt utilizate pentru incalzirea apei potabile si, eventual, pentru incalzirea locuintei si piscinei. Numarul producatorilor particulari de instalatii este in continua crestere. Instalatiile solare sunt utilizate eel mai adesea pentru incalzirea apei de consum. Necesarul de apa calda, aproximativ constant pe durata intregului an, poate fi bine combinat cu oferta de energie solara. In lunile de vara, instalatia solara poate acoperi in intregime cantitatea de energie necesara. Instalatia de incalzire conventionala trebuie insa pastrata ca rezerva, deoarece chiar si vara exista perioade cu vreme proasta. De-a lungul unui an, instalatiile solare livreaza pana la 70% din necesarul de energie pentru incalzirea apei calde de consum.

Bibliografie:

www.instalatii.ro

tehnologia instalatiilor sanitare, prof. ing. stefan vintila, editura didactica si pedagogica r.a.-bucuresti

pliante si reviste

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalatii de Preparare a Apei Calde Menajere cu Ajutorul Energiei Solare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
4 552 cuvinte
Nr caractere:
25 603 caractere
Marime:
1.11MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!