Green Roofs - acoperișuri verzi

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Definitie
2. Scurt istoric
3. Tipuri de acoperisuri verzi
4. Sistemul constructiv
5. Avantaje
6. Dezavantaje
7. Exemple

Extras din referat:

Prin definitie, acoperisurile verzi sunt spatii verzi amenajate din structuri artificiale, dar mai complicate decat o simpla gradina plasata pe acoperis. De regula sunt cultivate plante ce necesita minimum de atentie si ingrijire, intr-un sistem multistrat ce devine, de fapt, o continuare a acoperisului.

Primele acoperisuri verzi consemnate in istorie sunt faimoasele Gradini suspendate ale Babilonului, construite in jurul anului 500 i.Hr. construite de regele Nabucodonosor al II-lea.

In alte zone ale lumii, precum Scandinavia, Kurdistan sau regiuni din Africa, arhitectura vernaculara traditionala folosea din cele mai vechi timpuri acoperisurile vegetale pentru a feri locuintele de frig sau de arsita, dupa caz.

FERMA DIN NORVEGIA,SEC.18

In secolul XIX, acoperisul verde, in special gradina de acoperis, revine in arhitectura occidentala, fiind insa destinat exclusiv clientelei cu dare de mana.

In secolul XX trendul continua, accelerandu-se in perioada postbelica si aproape exclusiv in Germania si tarile din spatiul cultural de limba germana, datorita unui cumul de factori precum constiinta ecologica pronuntata, presiunea grupurilor ecologiste si o metodica activitate de cercetare in domeniu.

Germania, Elvetia si Austria devin lideri in sensul implementarii, promovarii si cercetarii acoperisurilor verzi, fiind urmate mai recent de tari ca Marea Britanie, Statele Unite sau Tarile de Jos.

Primul proiect de acest fel se considera a fi “Augustenborg Botanical Roof Garden” din Malmo, Suedia ce este amplasat pe “Scandinavian Green Roof Institute”

Acoperisurile verzi se impart in trei categorii, in functie de stratul vegetal ales pentru acoperire: extensiv, semi-extensiv, intensiv.

Acoperisul de tip extensiv presupune un strat foarte subtire de sol pe care cresc plante extrem de tolerante ce nu implica o ingrijire speciala sau nu necesita aproape deloc ingrijire.

Vegetatia de pe acoperisurile verzi de tip extensiv este formata din ierburi, suculente si muschi. Plantele care se utilizeaza sunt în general plante locale, adaptate sa supravietuiasca în conditii de climat extrem (pe stânci, în munte, la altitudini ridicate). Nu se importa plante din alte regiuni geografice.

Observații:

UNIVERSITATEA TEHNICA DE CONTRUCTII BUCURESTI

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Green Roofs - Acoperisuri Verzi.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
9.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
2 191 cuvinte
Nr caractere:
13 446 caractere
Marime:
3.26MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!