Energia de biomasă

Extras din referat:

Biomasa reprezintă resursa regenerabilă cea mai abundentă de pe planetă. Aceasta include absolut toată materia organică produsă prin procesele metabolice ale organismelor vii. Biomasa este prima formă de energie utilizată de om, odată cu descoperirea focului.

Biomasa este partea biodegradabilă a produselor, deșeurilor și reziduurilor din agricultură, inclusiv substanțele vegetale și animale, silvicultură și industriile conexe, precum și partea biodegradabilă a deșeurilor industriale și urbane. (Definiție cuprinsă în Hotărârea nr. 1844 din 2005 privind promovarea utilizării biocarburanților și a altor carburanți regenerabili pentru transport).

Materialele avand matrice organica sunt de obicei deseuri ale agriculturii si industriei:

Lemn de foc

Reziduuri agricole si forestiere

Deseurile din industria agroalimentara

Resturi biologice

Deseuri urbane

Specii de plante cultivate pentru acest scop

Energia lemnului este derivata prin folosirea biomasei lignocelulozice (biocombustibili de generația a doua) ca și combustibil. Acest lucru se realizeaza fie utilizând lemnul recoltat în mod direct drept combustibil, sau prin colectarea de la fluxurile de deșeuri de lemn. Cea mai mare sursă de energie din lemn este decorticat, un produs de deșeuri prin procesarea celulozei, hârtiei și cartonului din industrie.

Energia din deseuri este a doua sursă ca mărime a energiei de biomasă. Cele mai importante contribuții ale energiei din deșeuri sunt deșeurile municipale solide, deșeuri din fabricație, precum și gazul de depozit.

Observații:

Referat Master Audit Energetic, An I, Semestrul I

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Energia de Biomasa.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Marime:
993.75KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Profesorului:
dr. Ing. Adriana Tokar
Sus!