Codul Deontologic al Profesiei de Arhitect

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Creatia arhitecturala, expresie a culturii, este o activitate aflata in serviciul dezvoltarii umane, cu implicatii sociale, economice si culturale asupra mediului natural si construit si a calitatii vietii.

Prezentul Cod deontologic este intocmit in temeiul prevederilor articolului 17-alin. b, articolului 25-alin. a si articolului 43-alin. 2 din Legea privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect nr.184/12.04.2001.

CAPITOL I - PRINCIPII GENERALE

Art. 1 - Codul deontologic al profesiei de arhitect cuprinde normele de conduita obligatorii in legatura cu exercitiul drepturilor si indatoririlor arhitectului ca profesionist.

Art. 2 - Respectarea intru totul a prevederilor prezentului Cod constituie obligatie profesionala si morala ferma pentru fiecare arhitect, membru al Ordinului.

Art. 3 - Arhitectul practician are obligatia de a-si exercita profesia conform tuturor prevederilor legale in vigoare precum si a regulilor artei si stiintei arhitecturale.

In acest scop, in decursul activitatii sale profesionale,

(1) Arhitectul este obligat sa promoveze si sa mentina standarde profesionale cat mai ridicate, care sa asigure realizarea de constructii si amenajari urbane functionale, estetice si conforme exigentelor de siguranta si calitate prescrise de legislatia in constructii si norme tehnice in domeniu.

(2) Arhitectul este dator sa-si imbogateasca cunostintele profesionale si sa caute in mod consecvent sa ridice standardele artistice, ale educatiei, cercetarii si practicii arhitecturale.

(3) Arhitectul trebuie sa fie receptiv la imbogatirea limbajului arhitectural prin promovarea si integrarea in proiectele lui a artelor complementare creatiei de arhitectura si a noilor tehnologii,

(4) Arhitectul nu va promova in lucrarile sale decat acele materiale si tehnologii care corespund standardelor de excelenta pentru lucrarea si bugetul avizat si despre care are deplina cunostinta sau care nu sunt folosite cu acordul beneficiarilor.

Art. 4 - Onestitatea, obiectivitatea si bunele intentii ale arhitectului trebuie sa fie deasupra oricarei suspiciuni.

CAPITOL II - OBLIGATII GENERALE

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Codul Deontologic al Profesiei de Arhitect.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 249 cuvinte
Nr caractere:
19 952 caractere
Marime:
17.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
promovare, intentii, arhitect
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!