Previzualizare referat:

Extras din referat:

Traiau odata linga padurice o capra cu trei iezisori. Mamica lor ii iubea ca ochii din cap si incerca sa-i apere de orice pericol. Odata trebuia sa plece ca sa aduca de mincare si le-a spus sa nu deschida usa pina se intoarce si ca iezisorii s-o cunoasca, mamica lor le-a invatat un cintecel.

Dupa ce ea a plecat, lupul cel rau a venit la usa si le-a cintat cintecul mamei-capra. Iezii cei mari au deschis usa, dar cel mai micut a inteles ca nu era mama si s-a ascuns.

Cind a venit capra iedutul i-a iesit in cale si i-a povestit ce s-a intimplat cu fratiorii lui.

Capra s-a dus la lup si l-a chemat la praznic, dar ca sa-l pedepseasca i-a pregatit un scaunel din ceara si l-a asezat linga foc. Ceara s-a topit si lupul a cazut in groapa cu foc, iar din gura lui au iesit iezisorii.

2. Tonul acestei povesti este foarte moale, la nivel fonetic, observam accentuarea vocalelor si inmuierea consoanelor. Vocea capata un tembru gingas, pentru ca un copil sa o poata percepe.

Textul este mai complet, nu prea au fost omise detaliile, pentru ca un copil abia incepe sa cunoasca lumea si are nevoie sa stie si cauza si efectul, pentru ca el nu are o asemenea capacitate de deductie logica. Cuvintele sunt folosite in forma

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Joc de Limbaj.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 074 cuvinte
Nr caractere:
4 827 caractere
Marime:
10.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Consiliere și Orientare
Tag-uri:
interpretare, punct de vedere, modalitati, diferente
Predat:
la liceu
Sus!