Implicarea părinților în educația tinerilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Atunci cand parintii se implica in educatia copiilor, ambii au de castigat,astfel:

creste stima de sine a copilului;se imbunatatesc rezultatele scolare;se imbunatateste relatia parinte-copil, ajuta parintele in dezvoltarea unei atitudini positive legate de scoala si o mai buna intelegere a proceselor scolare.

In ciuda acestor avantaje, nu este intotdeauna usor pentru parinti sa isi gaseasca timp si energie pentru a deveni implicat in coordonarea unor activitati legate de scoala.Pentru unii parinti, o vizita in scoala este perceputa ca un disconfort,poate si ca o reminiscenta a propriilor experiente cu scoala. Alti parinti sunt ocupati cu slujba sau cu ceilalti copii.

Moduri de a implica parintii

Participarea la lectorate,participarea ca voluntar in biblioteca, laborant sau ca ajutor in clasa ori pentru a verifica si semna tema pentru acasa.Alte moduri de a implica parintii sunt activitati proiectate pt a fi realizate acasa .

Multe scolii raspund nevoilor parintilor programand lectorate si conferinte seara, dar si in timpul zilei si la diferite ore de-a lungul anului scolar.

Este important sa tinem linile de comunicare deschise. Asta nu implica doar trimiterea de note,ci si obtinerea de informatii de la parinti. Profesorul de obicei foloseste telefonul pentru a comunica parintilor comportamentul necorespunzator sau insuccesul scolar, dar legatura trebuie tinuta si pentru a incuraja un comportament pozitiv sau o reusita scolara. Justificabil, parintele poate deveni defensiv daca fiecare telefon de la scoala aduce vesti proaste.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Implicarea Parintilor in Educatia Tinerilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
648 cuvinte
Nr caractere:
3 631 caractere
Marime:
16.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Consiliere și Orientare
Tag-uri:
Parinti, Copii
Predat:
la liceu
Sus!