Vodafone România

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Vodafone România este al doilea operator de telefonie mobilă ca mărime în România după numărul de clienți. Compania a fost lansată în aprilie 1997, sub numele Mobifon S.A.,operând sub numele comercial de Connex GSM, fiind prima rețea GSM din România. După o perioadă de tranziție de 6 luni, inițiată în noiembrie 2005, în care compania a purtat numele de Connex-Vodafone, la data de 27 aprilie 2006, operatorul a devenit Vodafone România. Vodafone este în competiție directă cu Orange, la ora actuală cel mai mare operator roman după numărul de clienți, deși Vodafone (Connex pe atunci) a deținut acest titlu până în septembrie2004. În cei 19 ani de activitate în România, Vodafone a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de afaceri prin investiții majore la nivel național, orientate în principal spre extinderea acoperirii rețelelor 2G, 3G și 4G, lansarea de noi produse și servicii de comunicații, extinderea rețelei de magazine la nivelul întregii țări și, nu în ultimul rând, programe sociale în sprijinul comunității prin Fundatia Vodafone. Viziunea Vodafone este să devina lider de piață și un model în ceea ce privește conduita de afaceri în România.

Peste 9,5 milioane de clienți și mii de companii contează pe serviciile de comunicații oferite de Vodafone România. Lider de piață în segmentul business, Vodafone este, de asemenea, primul operator din România care a inclus în portofoliu, încă din 2003, servicii integrate de comunicații pentru clienții de business: soluții de voce și date mobile, servicii de voce fixă, respectiv servicii dedicate de date fixe, totul cu ajutorul unei singure rețele private de comunicații. Serviciile de voce și transmisiuni de date sunt disponibile pe 86,9% din suprafața țării, acoperind 99,4% din populația României.

Portofoliul de soluții de comunicare Vodafone România acoperă nevoile utilizatorilor, persoane fizice și companii:

- viteze 4G de până la 100 Mbps pe smartphone, pe tabletă sau pe laptop, împreună cu o gamă variată de device-uri;

- ofertă competitivă de servicii în roaming prin Vodafone Roaming pe zi și Vodafone World;

- conținut variat pe telefonul mobil prin Vodafone live!;

- acces la serivicii de date mobile de mare viteză, pe tabletă, laptop sau PC, prin Vodafone Mobile Connect;

- acces la email și Internet pe telefon prin pachetele de BlackBerry și Outlook Mobile;

- servicii de telefonie fixă pentru clienții persoane fizice, prin Vodafone Acasă și Vodafone Zona Mea, precum și pentru companii, prin Vodafone Office Zone și Vodafone Office Zone Mobile;

- o varietate de servicii 3G Broadband super-rapide, prin benzi de frecvență de 2100 MHz și 900 MHz;

- servicii de telefonie mobilă și fixă prin radio în standard GSM;

- servicii de mesagerie scurtă și multimedia (SMS/MMS);

- servicii de transmisiuni de date (WAP/GPRS).

2. Concurența:

2.1 Din punct de vedere al serviciilor oferite :În timp ce RCS & RDS şi Telekom oferă toate tipurile de servicii de telecomunicaţii pentru acasă - telefonie fixă, telefonie mobilă, internet, televiziune prin cablu şi prin satelit - cochetând şi cu servicii de furnizare de energie, Orange şi Vodafone au activat până acum doar pe servicii mobile. Anul acesta, Orange face pasul către servicii fixe, iar Telekom şi RCS & RDS au anunţat că vor continua cu investiţii semnificative în extinderea reţelelor 4G. Vodafone şi-a actualizat recent lista obiectelor secundare de activitate cu difuzarea programelor radio-TV şi producţia de conţinut, dar niciun detaliu concret până acum despre planurile companiei.

vVodafone este primul operator care a introdus serviciile 3G în România, acest lucru aducandu-i un mare avataj competitiv.

vDeşi toti cei 4 competitori permit accesul la internet pe mobil, Vodafone este primul operator din România care are cea mai mare acoperire pentru internetul mobil

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Vodafone Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 566 cuvinte
Nr caractere:
12 844 caractere
Marime:
92.92KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!