Societățile secrete și noua ordine mondială

Previzualizare referat:

Extras din referat:

De-a lungul istoriei au aparut dovezi cum ca oameni cu ambitii si preocupari comune s-au grupat in ordine secrete si au incercat in nenumarate randuri sa conduca lumea din umbra. Dupa spusele teoreticienilor de conspiratii, aceste organizatii inca exista.

De aceste organizatii pline de mister sunt legate multe evenimente si enigme din istoria moderna. Rolul organizatiilor secrete, prezentat de unii ca fiind fast, iar de altii ca nefast, ritualurile lor ciudate, simbolistica lor plina de sensuri ascunse, influenta lor reala sau imaginara asupra politicii in diverse tari si diverse perioade istorice, ca si asupra organizatiilor internationale, au produs o vasta literatura, interpretari si exagerari, mituri si dezvaluiri. Aceste structuri oculte trezesc deopotriva mirare si frica, fascinatie si suspiciune. O intreaga parastiinta a aparut pe solul fertil al acestor mituri si realitati confuze pentru ,,neinitiati". Asta pentru ca doar cei ,,initiati", adica cei admisi in interiorul acestor loje cvasisecrete, cunosc adevaratele mize si activitati ale acestor societati. Unii ii zic conspirologie, altii o boteaza ocultism cu toate variatiunile ei.

In societatea noastra, principalul catalizator al diferitor procese si evenimente politico-economice, decizii de cel mai inalt nivel,il reprezenta influenta acestor organizatii secrete.

Efectele intalnirilor acestora sunt concretizate ulterior prin organisme politice, partide sau organizatii non-guvernamentale, in scopul sustinerii sau monopolizarii unor domenii de afaceri, prin legi, chemate sa favorizezeanumite state, printr-o multime de masuri ,,in favoarea societatii".

De fapt, societatile secrete oglindesc multe fatete ale vietii de zi cu zi. Intotdeauna exista grupuri exclusive de persoane care sunt sau din care urmeaza a fi racolati viitorii membri. Acest lucru, secret sau nu, este valabil pentru intreaga omenire; exemple sunt multe - echipele de fotbal, cluburile particulare, etc. Importanta este si folosirea unor anumite semne, parole si alte unelte din arsenalul "secret", care dintotdeauna au fost esentiale, in orice organizatie, de oriunde. De asemenea, important este motivul, care justifica existenta societatii respective. Poate fi orice, dar caracteristica principala este fraternitatea intre membrii aceleiasi organizatii. Camaraderia este foarte importanta. Sa impartasesti cu cineva greutati, secrete, sunt sentimente care provoaca stari de febrilitate si fiori. Nimeni dintre cei care s-au confruntat cu rigorile unei unitati militare nu va uita sentimentul special de camaraderie, de fraternitate chiar, ca victime ale unui sergent isteric sau ale unui comandant de companie extrem de sever. Este un sentiment aparte. Cea mai de efect arma a oricarei societati secrete este ritualul si mitul care inconjoara initierea. Aceste ceremonii au o semnificatie deosebita pentru participanti.

Secretele acestor grupuri sunt atat de profunde, incat numai cei alesi, care sunt foarte putini, au voie sa le cunoasca si le pot intelege. Acesti oameni pretind ca isi folosesc cunostintele in beneficiul omenirii. Dar noi cum putem sti daca este asa sau nu, odata ce totul este tinut in cel mai mare secret?

Ritualul de initiere are un rol esential in organizarea unei societati secrete. Sunt luate in considerare aspecte umane importante, fara de care un grup de oameni nu ar putea opera intr-o anumita directie, pentru a atinge un scop. In aceste societati initierea ii leaga pe membri intre ei, fiind primul pas pe calea manipularii religioase a acestora.

Religia asa cum este inteleasa de ei este un instrument prin care masele pot fi controlate. Unicul lor "Dumnezeu" este cunoasterea exclusiv mentala, sterila, lipsita de suflet, prin care, in viziunea lor eronata, omul poate deveni Dumnezeu.

Efectele actiunilor lor, nedorite nici macar de respectivele societati secrete, si aura de mister care le inconjoara le-a conferit uneori reputatia de a fi asociatii anormale sau, cel putin, grupuri ciudate de oameni. In momentul in care crezul lor nu se deosebeste de cel al majoritatii, nu mai sunt considerate antisociale.

Majoritatea societatilor secrete sunt considerate a fi antisociale. Comunismul si fascismul sunt in multe tari societati secrete, unde sunt interzise prin lege. In SUA, partidul nazist si Ku Klux Klan-ul sunt societati secrete care nu sunt interzise prin lege,

Bibliografie:

1. Emilian Dobrescu, Societati Secrete si Discrete, Editura Nemira, Bucuresti, 2001;

2. Jan Van Helsing, Organizatiile secrete si puterea lor in secolul XX, Editura Samizdat,2006;

3. Serge Hutin, Societatile Secrete, Editura Pro Editura, Bucuresti, 2007;

4. http://bataiosu.wordpress.com/.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Societatile secrete si noua ordine mondiala
    • Societatile secrete si noua ordine mondiala.doc
    • Titlu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 339 cuvinte
Nr caractere:
17 435 caractere
Marime:
116.99KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
ordine mondiala, guvernare, stapanire
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
An de studiu:
II
Sus!