Relații publice Cosmote România

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aparitia Cosmote Romania

Cosmote Romania, membra a grupului COSMOTE, este al treilea operator de pe piata de telefonie mobila din Romania.

Dupa ce Vodafone a achizitionat Connex formand actualul Connex-Vodafone, acum grecii de la OTE inlocuiesc defunctul Cosmorom cu nou numitul Cosmote. Foarte interesant este faptul ca noul brand Cosmote a adoptat culoarea verde, iar noi romanii avem un puternic sentiment de deja vu. Cosmote exista deja in Grecia si va intra si in Bulgaria, Albania si Macedonia. Daca nu ar fi aparut preluarea Connex de catre Vodafone, ma indoiesc, cel putin pentru Romania, ca OTE-ul ar fi introdus Cosmote cu aceleasi culori ca acum. Insa, cu siguranta au "simtit" grecii ca Vodafone (rosu) va inlocui actualul Connex-Vodafone si atunci pot in mod usor profita de enorma valoare de brand castigata (pe bani multi) de culoarea verde (ramasa libera) pe piata romana.

Activitatea Cosmote Romania

S-a lansat pe piata romaneasca in decembrie 2005, avand ca obiectiv principal elaborarea unei strategii cat mai optime pentru ca telefonia mobila sa fie accesibila tuturor romanilor. Ca urmare, COSMOTE nu numai ce a introdus o politica transparenta de tarifare a serviciilor de voce dar a si introdus pe piata o gama variata de pachete de servicii pe segmentele cartele preplatite si abonamente.

Rezultatele nu au intarziat sa apara, astfel ca la sfarsitul lunii martie 2009 COSMOTE a ajuns la peste 6,1 milioane de utilizatori si o cota de piata de 23%.

In urma unor investitii semnificative, COSMOTE Romania si-a extins in timp record acoperirea retelei, in prezent oferind acoperire pentru peste 98% din populatie si 87,5% din teritoriu.

Principala activitate a compaie este oferirea unei game complete de servicii de telecomunicatii mobile : servicii preplatite si cu abonament, apeluri internationale si roaming, mesagerie vocala, serviciul de mesaje scrise, redirectionarea apelurilor, restrictionarea apelurilor, teleconferinta, notificare apeluri pierdute, info cost, agenda Cosmote, cat si comunicatii mobile de date (i-mode, Wireless internet si serviciul fax si date).

Piata telefoniei mobile in Romania

Istoria GSM in Romania porneste din 1996. La 15 Noiembrie 1996 consortiile Mobil Rom si Mobifon castigau licitatia privind acordarea licentelor de operare pentru primele doua reletele de telecomunicatii mobile in Romania. La acea vreme, telefonia mobila reprezenta pentru majoritatea romanilor doar un concept, iar pesimistii prevesteau pentru o astfel de afacere sanse reduse de success. De atunci si pana in ziua de azi pe piata au activat mai multe companii (cum ar fi Connex, Dialog, Cosmorom) ce ulterior au fost preluate de concernuri europene mari (Vodafone, Orange).

Daca la inceputuri nici macar castigatorii licentelor de telefonie nu se asteptau la succesul ce avea sa vina, astazi s-a ajuns ca telfonia fixa sa fie abandonata de catre client in favoarea cele mobile iar unul din trei copii romani renunta la masinute si papusi pentru a le inlocui cu telefonul mobil.

Cei mai multi clienti ai companiilor de telefonie mobila au varsta cuprinsa intre 35-54 de ani, adica 40,2% din total, locul doi este ocupat de segmentul 16-34 de ani, cu 37,5%, urmat de categoria peste 54 de ani, de 21,2% si de segmentul sub 16 de ani, care inreagistreaza 1,1%, aratele datele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

Datorita acestei dezvoltari rapide a segmentului, concurenta pe piata telefoniei mobile este foarte mare. Astfel Vodafone, Orange, Cosmote si Zapp se intrec in oferte cat mai bune pentru clienti. Datoria intrarii tarzii pe piata a Cosmote, acesta s-a dovedit nevoit a lansa oferte de extraoptiuni avantajoase la cartele prepay si astfel s-a ajuns ca majoritatea clientilor sa aiba doua telefoane: unul din ele sau Vodafone sau Orange, iar al doilea Cosmote.

Mai mult, dupa ce in Octombrie 2008 s-a lansat serviciul ce permite pastrarea numarului de telefon si schimbarea retelei, romanii s-au imbulzit sa se inscribe in alta retea de telefonie mobila, in principal Cosmote.

Astfel concurenta s-a dovedit a fii nevoita sa lanseze si ea oferte similar celor de la Cosmote privind extraoptiunile la cartelele prepay.

Imaginea Cosmote Romania

Cosmote a dat dovadat de flexibilitate si marketing, iar odata ce a atras clientii prin intermediul cartelelor prepay, a inceput sa lanseze pe piata oferte avantajoase si la ambonamente ajungandu-se chiar la convorbiri nelimitate si in retea si multe minute in afara ei.

Imaginea firmei inca de la inceput a fost cea a unei reletele de telefonie mobile destinata in principal tinerilor, persoane active ce comunica mult. Inceputul companiei pe piata

Bibliografie:

- http://www.ziare.com/articole/clienti+telefonie+mobila

- http://facultate.regielive.ro/referate/comunicare/relatii_publice_imaginea_cosmote-72786.html

- http://www.cosmote.ro/ro/WhoWeAreFullStory.aspx?cid=17302&ns=-10002

- http://www.tehnopol.ro/Doroftei-este-imaginea-Cosmote*id_502-dArt.html

- http://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/9581/COSMOTE-s-a-lansat-in-Romania-cu-6-campanii-publicitare-realizate-de-GMP-ASHLEY-Bucharest.html

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Relatii publice Cosmote Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 417 cuvinte
Nr caractere:
8 003 caractere
Marime:
15.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
firma, comunicare, relatii cu publicul
Predat:
Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Comunicare
An de studiu:
II
Sus!