Plan de campanie de relații publice - Heineken Draughtkeg

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Reprezinta forma de comunicare prin care se creeaza si se cultiva, in randul opiniei publice si al partenerilor de afaceri ai firmei, un climat de incredere fata de produsele sale. De asemenea inseamna stabilirea de catre firma a unor rapoarte corespunzatoare cu diferite organizatii publice prin obtinerea unor rezultate favorabile, crearea unei bune "imagini de sine" si preintampinarea aparitiei ori dezmintirea zvonurilor sau a stirilor nefavorabile.Cele mai importante relatii publice sunt:- relatiile cu presa, - publicitatea facuta produsului, - comunicatiile in legatura cu firma.

Relatiile publice se dovedesc un instrument original si eficace pentru a raspunde provocarilor cu care orice organizatie se confrunta. Ele pot ajuta la rezolvarea unei probleme, lansarea unei idei, evitarea unei catastrofe, alaturandu-se altor perspective - juridica, financiara, umana si chiar spirituala - in efortul de a depasi problemele de zi cu zi.

Fie ca este vorba de o companie multinationala sau de o organizatie mica, folosirea unui plan de campanie poate aduce rezultate benefice, ajutandu-le sa-si prezinte public punctul de vedere, sa lupte impotriva unui adversar sau a unei organizatii concurente.

Campaniile de relatii publice sunt eforturi ample, coordonate si orientate catre realizarea unor obiective specifice sau a unor ansambluri de obiective corelate, care vor permite unei organizatii sa isi atinga telurile fixate ca declaratie de principii.

Telurile (scopurile) sunt definite ca rezultate globale pe care o organizatie spera sa le obtina prin activitatea ei.

Obiectivele sunt reprezentate de actiuni si etape specifice ce masoara progresul facut in atingerea scopurilor.

Uneori, alaturi de sintagma relatii publice apar termeni ca eveniment, program sau campanie, fiecare reprezentand un proces. Evenimentul este o "intamplare" de scurta durata ce ocupa un interval de timp precis, raspunde unui singur obiectiv si vizeaza unul sau mai multe publicuri bine determinate (de exemplu: aniversarea unei organizatii).

Campania se intinde pe o durata mult mai mare, dar are un inceput si un sfarsit bine delimitate, cuprinzand un ansamblu de evenimente sau alte actiuni specifice relatiilor publice. Obiectivele campaniei sunt mai largi si implica si o gama larga de categorii de public.

Programul este format si el din mai multe evenimente, dar nu are un termen clar de finalizare, putand fi revazut si modificat periodic sau putand continua atat timp cat se considera necesar. Obiectivele lui sunt de mare anvergura si vizeaza probleme generale (situatia copiilor abandonati, violenta in familie, etc.)

Campaniile de relatii publice trebuie distinse de campaniile de comunicare publica prin aceea ca primele au ca obiective crearea de relatii pozitive intre o organizatie si publicurile ei, folosind un spectru larg de mijloace de comunicare: interpersonala, mediata de diferite suporturi tehnologice (telefon, afise, INTERNET) sau de tip mass-media, pe cand CCP au un scop imediat, practic, bine definit (limitarea

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de campanie de relatii publice - Heineken Draughtkeg .doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2008
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 633 cuvinte
Nr caractere:
8 660 caractere
Marime:
17.16KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
comunicare, relatii publice, firma
Predat:
la facultate , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Comunicare
Sus!