Insula șerpilor - România vs Ucraina la Curtea Internațională de Justiție

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. DEFINIREA CONFLICTELOR
2. ISTORICUL INSULEI
3. ISTORICUL CONFLICTELOR ASUPRA INSULEI
4. ROMANIA VS. UCRAINA
4.1. NEGOCIERI, SCOPURI, OBIECTIVE, ARGUMENTE
5. OPINIA GENERALA
6. ANALIZA SWOT
7. CONCLUZII
8. BIBLIOGRAFIE

Extras din referat:

1. DEFINIREA CONFLICTELOR

Se poate spune fara riscul de a gresi ca nu exista organizatie fara conflicte dupa cum nu exista grup social fara frictiuni. De altfel, acolo unde interactioneaza cel putin doi oameni, se creaza mediul propice aparitiei si dezvoltarii conflictelor. Si, cu toate acestea, putine persoane stiu ce este cu adevarat conflictul. El reprezinta un proces de opunere si confruntare ce poate aparea intre diferiti indivizi sau grupuri.

Intr-o organizatie, pot aparea atat conflictele intre persoane, atunci cand ele reflecta divergentele intre valorile personale, precum si conflictele intergrupuri (apar atunci cand un grup obstructioneaza progresul unuia sau mai multor grupuri; prin insasi faptul ca obstructionarea progresului unui grup ameninta atat performantele grupului cat si ale intregii organizatii, managementul conflictelor implica si faptul ca orice persoana trebuie sa fie capabila sa previna sau sa controleze aceste stari de conflict oricand si oriunde)

Termenul de conflict este utilizat pentru a descrie o serie de stari afective ale indivizilor, cum ar fi nelinistea, ostilitatea, rezistenta, agresiunea deschisa, precum si toate tipurile de opozitie si interactiune antagonista, inclusiv competitia.

În DEX, conflictul este definit astfel:

Conflict:

1. neîntelegere, ciocnire de interese, dezacord, antagonism, cearta, diferend, discutie (violenta);

2. contradictie între ideile, interesele sau sentimentele diferitelor personaje, care determina desfasurarea actiunii.

Conflictul interpersonal este procesul care are loc atunci când o persoana, un grup sau un departament dintr-o organizatie frustreaza pe un altul de atingerea obiectivului propus.

În forma sa clasica, conflictul implica atitudini si comportamente antagonice. În ce priveste atitudinile, partile aflate în conflict îsi dezvolta stereotipuri negative despre oponenti. Comportamentele antagonice includ porecle insultatoare, sabotajul sau chiar agresiunea fizica. În unele companii stilul deschis antagonic este vizibil (Motorola), în altele procesul conflictual este stapânit printr-o atitudine de colaborare ce tine antagonismul la un nivel minim, iar în altele, conflictul este ascuns, sau reprimat si nu este chiar atât de evident.

Conflictele esentiale (de substanta) sunt determinate de existenta unor obiective diferite si se manifesta cu o mare intensitate atunci când indivizii îsi satisfac propriile necesitati prin intermediul grupului. Reducerea starilor conflictuale se realizeaza prin orientarea spre acele obiective care permit realizarea unui consens. Cu cât obiectivul este mai clar definit, mai concret, cu atât sansele de solutionare a conflictului sunt mai mari. Atunci când realizarea obiectivului presupune competitia pe baza standardelor de performanta, iar grupurile adera la un astfel de sistem, starea conflictuala poate conduce la progresul organizatiei, diferendurile stingându-se pe parcursul atingerii diferitelor praguri de satisfactie individuala. Este cazul solutionarii unor conflicte de munca, între administratie si sindicate, pe masura îmbunatatirii performantelor organizatiei.

2. ISTORICUL INSULEI

INSULA SERPILOR se afla la 45 km est de gurile Dunarii in dreptul Bratului Sulina. Are o lungime de 662m si o latime de 440m, o circumferinta de 4 km si o suprafata de 17 ha. Este situata la circa 40 m deasupra nivelului marii, iar pe aceasta insula nu se gaseste apa potabila, relieful este stancos si cu vegetatie saraca.

In antichitate denumirea insulei era Leuce (Alba) si este mentionata pentru prima oara in anul 777 i.H. Dupa mitologia greaca, zeita Thetis s-a rugat de Neptun sa scoata din adancul marii o insula pentru fiul ei Achile, erou al Troiei. Se presupune ca pe insula a existat in antichitate si un templu si o statuie a lui Achile. Cercetarile efectuate in zona in 1823 confirma legenda grecilor antici. Atit capitanul rus Kritzki, cit si neamtul Kohler au descoperit ruinele templului inchinat lui Ahile, dar si alte edificii, presupuse locuinte ale preotilor din antichitate.

S-a mai numit o vreme si Insula Fericitilor pentru ca exista in randul grecilor credinta ca sufletele eroilor morti locuiau aici . Dupa stapanirea greceasca, bastarna, persana, romana, bizantina va ajunge in stapanirea themei Paradunavon, mai apoi a genovezilor, dar si a lui Dobrotita, Mircea cel Batran si-n cele din urma sub stapanire moldoveana. Cronica de la Nurenberg afirma ca “romanii locuiau in insula Peuce vestita de cei vechi” (Peuce denumea si delta).

Observații:

UNIVERSITATEA “BABES- BOLYAI “. FACULTATEA DE STIINTE POLITICE ADMINISTRATIVE SI ALE COMUNICARII. SECTIA COMUNICARE SI RELATII PUBLICE

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Insula Serpilor - Romania Vs Ucraina la Curtea Internationala de Justitie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 141 cuvinte
Nr caractere:
18 477 caractere
Marime:
27.38KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Andrei Marin
Sus!