Demonstrație 3G în premieră în România

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Connex este liderul pietei de comunicatii mobile si una dintre cele mai puternice companii din Romania. Connex este marca inregistrata a MobiFon S.A., compania care a lansat prima retea GSM din Romania, la data de 15 aprilie 1997.

Spiritul de inovatie si tehnologiile de ultima ora introduse pe piata romaneasca a telecomunicatiilor au propulsat Connex in pozitia de lider, luand in considera re atat numarul de clienti, cat si perceptia imaginii companiei.

Connex inregistreaza 4.089.948 de clienti la data de 30 iunie 2004 si continua sa fie cel mai important furnizor de servicii de Internet din Romania, cu circa 220.000 de clienti ai serviciului de Internet dial-up.

Connex este cea mai mare investitie greenfield din Romania, cu o suma de 1 miliard de dolari atinsa in anul 2004. Totodata, Connex produce 1 % din Produsul Intern Brut al Romaniei.

Misiunea Connex este de "a ajuta oamenii din Romania sa comunice mai usor si sa fie in legatura permanenta cu lumea". Peste 2000 de angajati, dintre care 70% cu studii universitare, incearca sa indeplineasca aceasta misiune, in fiecare zi.

Actionarii principali ai Connex sunt doi lideri ai comunicatiilor mobile: Telesystem International Wireless (TIW), Canada si Vodafone, UK.

Oportunitatea

La 31 august 2004, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a publicat anuntul de participare pentru depunerea ofertelor de acordare a licentelor mobile de generatia a treia (3G).

Connex si-a exprimat intentia de a se inscrie in cursa pentru o licenta 3G si a dorit sa arate, printr-o demonstratie live de videotelefonie, modul in care reteaua Connex este pregatita pentru 3G. Neavand inca o licenta, Connex a realizat aceasta demonstratie in parteneriat cu Siemens si Ericsson, companii care detin licente de trial in Romania, doi lideri mondiali in industria echipamentelor de telecomunicatii.

Connex a fost preocupat in permanenta de a oferi noi servicii, de ultima ora, spre beneficiul utilizatorului final. Primul apel 3G din Romania este de natura sa imbogateasca portofoliul de premiere al Connex si sa le releve romanilor o noua modalitate "revolutionara" de comunicare.

In acelasi timp, demonstratia a reprezentat si o oportunitate de a evalua interesul pietei romanesti pentru serviciile din noua generatie.

Prin aceasta lansare, Connex a realizat o premiera fara precedent pe piata romaneasca, aratand o noua dimensiune complexa a telecomunicatiilor, in spiritul inovator ce caracterizeaza actiunile companiei.

Cercetarea

In cei peste 7 ani de cand opereaza pe piata comunicatiilor mobile, Connex a efectuat in permanenta studii, inclusiv pentru evaluarea potentialului pietei pentru adoptarea de noi servicii si tehnologii. Totodata, prin actionarii sai, TIW si Vodafone, Connex a beneficiat de o perspectiva ampla asupra viitorului serviciilor 3G la nivel international.

Piata romaneasca de telecomunicatii se caracterizeaza printrun mare potential al serviciilor de voce, pe fondul unei penetrari scazute a telefoniei fixe, dar si prin adoptarea rapida a celor mai noi servicii si tehnologii. Din punctul de vedere al telecomunicatiilor si tehnologiei informatiei, Romania reprezinta, de altfel, o pepiniera de specialisti si solutii, la nivel mondial. Studiile au aratat ca peste 50% dintre romani privesc pozitiv noile tehnologii si dezvoltarea Internetului.

Din momentul in care MCTI a anuntat procesul de acordare a licentelor 3G, media si intreaga piata au aratat un "apetit" constant pentru acest subiect, ceea ce ne-a demonstrat ca interesul presei si al publicului larg pentru 3G este imens.

Pentru Connex, realizarea primei demonstratii live 3G din Romania, in conditii reale de retea, a reprezentat o oportunitate de reconfirmare a statutului de lider de piata.

Planificarea

Am decis sa realizam prima demonstratie 3G intr-o conferinta de presa, in fata presei business si de specialitate, la data de 30 septembrie 2004, urmarind o vizibilitate maxima in media. Avand in vedere unicitatea si importanta tehnologica, am planificat ca prima convorbire 3G sa aiba loc intre Presedintele Connex, Ted Lattimore, si Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Adriana Ticau. Conferinta de presa a inclus alte doua video-convorbiri, intre Bucuresti si Cluj, respectiv Bucuresti - DN1. Pentru a face demonstratia mai atractiva, am ales ca una dintre video convorbiri sa fie realizata cu vedetele showului Cronica Carcotasilor, doua personaje populare si simpatizate de publicul larg si de presa (Connex este unul dintre sponsorii principali ai show-ului).

Reteaua 3G a fost operationala in 4 orase (Bucuresti, Cluj, Brasov, Craiova) si pe DN1. Colegii nostri din birourile regionale au fost pregatiti sa preia video apeluri de la locatia conferintei de presa. Conferinta a inclus un singur apel oras-oras, dar jurnalistii au avut posibilitatea sa intre in direct cu colegii nostri din cele 4 orase, imediat dupa conferinta de presa, intr-un spatiu special dedicat.

Am invitat toate statiile TV importante si am pozitionat evenimentul ca pe o stire importanta pentru Romania, si nu ca pe o stire de companie. Prin televiziune, puteam transmite mesajul nostru de leadership catre publicul larg (practic intrega populatie a tarii), tinand cont de obiectivul evenimentului (reconfirmarea statutului de lider al Connex si evaluarea interesului pietei romanesti pentru serviciile din noua generatie).

Intr-o piata competitiva cum este cea a telecomunicatiilor din Romania, confidentialitatea este o reala problema. De aceea, am trimis invitatii catre presa cu mai putin de 24 de ore inainte de eveniment. Acest lucru ne-a obligat sa facem un RSVP intens, in pre-ziua conferintei, pentru a ne asigura ca vom avea audienta planificata.

Tot cu o zi inainte de conferinta, am facut numeroase teste si repetitii, pentru a ne asigura ca putem obtine un maximum de calitate.

Canalele de comunicare folosite au fost:

intern: Intranet, newsletter electronic catre angajati (InfoX), e-mail (mesaj special din partea Presedintelui companiei catre toti angajatii - "Connex did something big on 3G!", incluzand poze de la eveniment).

extern: comunicat de presa trimis via email / fax, la nivel national, (presa scrisa, TV, radio, agentii de presa, reviste specializate), mesaje adaptate (ex: brief separat pentru TV).

Branding: corporate.

Executia

Mijloacele PR folosite au fost cele "clasice": comunicat de presa, conferinta de presa, interviuri in exclusivitate.

Angajatii Connex au fost anuntati despre demonstratia 3G chiar in

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Demonstratie 3G in premiera in Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 161 cuvinte
Nr caractere:
6 718 caractere
Marime:
9.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
comunicare, prezentare, public
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!