Criză de imagine - Britney Spears

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Britney Spears a fost motorul ce a propulsat pop-ul in anii '90. Calcand pe o poteca batatorita de Spice Girls si Backstreet Boys, tanara s-a transformat intr-un adevarat fenomen. Nu numai ca a vandut milioane de discuri dar a fost o figura constanta a vietii muzicale, indiferent de ceea ce facea sau nu facea. Succesul ei isi gasise rival doar in succesul lui Jennifer Lopez. Britney Jean Spears s-a nascut pe 2 decembrie 1982, in micutul oras Kentwood si a inceput sa cante la o varsta foarte frageda.

La numai opt ani, dupa ce castigase deja o editie a concursului "Star Search", Britney a dat o proba pentru noua emisiune a canalului Disney, Clubul lui Mickey Mouse. Producatorii au refuzat-o pentru ca era prea tanara, dar unul dintre ei a recomandat-o unui agent din New York. Urmatorii trei ani a studiat la o scoala de arte si a aparut si in cateva reclame si piese de teatru. La varsta de 11 ani a revenit cu o proba pentru Clubul lui Mickey Mouse si de data aceasta a fost admisa. Desi printre colegii ei se aflau tinere talente ce au devenit ulterior vedete, Justin Timberlake si JC Chasez, ambii viitori membri ai trupei N'Sync, Christina Aguilera si Keri Russel, actrita ce joaca rolul lui Felicity, show-ul a fost anulat dupa cel de-al doilea sezon in care aparea Spears. Tanara s-a intors la New York la numai 15 ani si a inceput sa dea probe pentru trupe pop si sa inregistreze demo-uri, lucru care pana la urma i-a adus un contract cu casa de discuri Jive. Perioada urmatoare a insemnat pentru Spears, colaborari cu nume precum Eric Foster White (Boyzone, Whitney Houston, Backstreet Boys) si Max Martin (Ace of Base, Backstreet Boys, N'Sync). La sfarsitul anului 1998, Jive i-a lansat melodia de debut "..Baby one more time", semnata Max Martin. Promovata puternic de videoclip, piesa a devenit rapid un hit. Cand albumul de debut a fost lansat, la inceputul anului 1999, a intrat in top-uri pe locul intai si a ramas acolo pentru sase saptamani. S-a vandut in 10 milioane de copii si a indepartat repede concurenta: Jessica Simpson, Mandy Moore, Pink si Christina Aguilera.

In timp ce primul album incepea sa-si piarda din farmec, Britney avea pregatit deja cel de-al doilea material "Oops...I did it Again". Albumul, lansat in 2000 a intrat direct pe locul intai si a stabilit un nou record de vanzari, peste un milion de copii vandute in prima saptamana de la lansare. Albumul a continut single-uri precum "Stronger" si "Don't let me be the last to know", scris in colaborare cu Shania Twain. Zvonurile despre o posibila relatie intre ea si Justin Timberlake nu au facut decat sa-i creasca mediatizarea. Avandu-i drept idoli pe Mariah Carey, Michael Jackson si Madonna, Britney a fost in atentia presei inca de la inceputul carierei pe diverse teme, printre care si o relatie cu Printul William al Marii Britanii.

Pentru urmatorul album, tanara s-a orientat spre o noua abordare, una care sa se potriveasca faptului ca atat ea cat si fanii ei au crescut si s-au mai maturizat. Creatiile ei au inceput sa aiba indicii despre o viata personala nu foarte puritana si despre o tanara care a devenit ceva mai matura. Anul 2001 este cel mai important din cariera lui Britney, fiind anul in care a prezentat alaturi de LL COOL J Premiile Industriei Muzicale Americane, a participat la festivalul Rock In Rio, a cantat alaturi de Aerosmith, ’N Sync, Nelly si Mary J Blige la Super Bowl si a semnat un contract in valoare de mai multe milioane de dolari cu firma Pepsi. Tot in acelasi an Britney lanseaza cel de-al treilea album care a debutat direct pe locul intai, incluzand hituri precum "Overprotected," "I’m Not A Girl, Not Yet A Woman" si "Slave 4 U", desi de data aceasta piesele nu au inregistrat un succes similar. In 2002, Spears a debutat si in film si desi pelicula "Crossroads" a fost un succes in salile de cinematograf , incasarile au lasat de dorit. In aceeasi perioada s-a incheiat si relatia ei cu Justin Timberlake. Britney a mai primit apoi un rol micut in "Austin Powers:The Goldmember", contribuind si la coloana sonora a filmului. Intre timp vanzarile albumului au stagnat la patru milioane de copii vandute, in parte din cauza aparitiei unui gen de artiste si compozitoare ca Avril Lavigne si Michelle Branch, o alternativa la imaginea de regina pretioasa promovata de Britney. Dupa asta, Britney a luat o pauza revenind la munca abia in anul 2003.

Britney si Justin Timberlake au fost unul din cele mai fascinante cupluri de la Hollywood. La mai bine de un an de la despartirea lor, Britney rupe tacerea si scoate totul la iveala fara sa-i fie teama de ceea ce face si demonstrand ca poate fi mai mult decat o simpla femeie. "Fosta" printesa a muzicii pop pune cartile pe masa: da, fumeaza; da, s-a sarutat cu Colin Farrell; da, si-a pierdut virginitatea, facand dragoste cu Justin. Cand a fost intrebata: "care este cea mai dureroasa experienta prin care ai trecut?", Britney a raspuns: "Cea mai dureroasa experienta pe care am trait-o a fost despartirea de Justin. Eram impreuna de atata timp si am crezut ca asa va fi mereu. Mi-am imaginat ca imi voi petrece tot restul vietii alaturi de el". Legat de aceasta idee, ea a continuat: "De acolo de unde vin am invatat ca femeia este cea care tine casa si asa am facut si eu - dar acum am realizat faptul ca am nevoie de timp ca sa ma ocup de mine. Trebuie sa-mi rezolv problemele in felul meu". Relatia ei cu Justin a durat mai bine de doi ani. A crezut ca ea este singura femeie din viata lui si a fost pregatita sa faca acest pas. Acum si-a dat seama ca a gresit in aceasta privinta. Nu s-a asteptat ca el sa o insele.

Observații:

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Criza de Imagine - Britney Spears.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 639 cuvinte
Nr caractere:
12 713 caractere
Marime:
11.78KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!