Comportamentul organizațional

Previzualizare referat:

Extras din referat:

O problemă de comportament organizațional în momentul de față o reprezintă motivarea angajaților, aceștia nu se mai simt motivați din niciun punct de vedere și acest lucru începe creeze probleme managerilor.

Angajați se simt neapreciați pentru munca depusă, iar motivația lor de a da rezultate este din ce în ce mai scăzută, manageri de cele mai multe ori nu știu să își apropie angajatul sau echipa, acest lucru poate să dea echipa înapoi și rezultatele să nu fie cele dorite.

Există mai multe probleme de motivare în cadrul companiilor, iar acestea sunt câteva dintre ele:

Există un flux constant de oameni în cadrul companiei și angajarea altor persoane în loc se face destul de greu, ceea ce conduce la pierederea unor informații, cunoștințe și chiar a altor angajați. Dacă pleacă un angajat bun, care știa majoritatea lucrurilor din acel departament, automat acesta nu mai are cui să dea informațiile mai departe și așa are de pierdut compania și echipa. Acest lucru ajunge pe parcurs să demotiveze echipa , aceasta ne mai dându-și interesul la fel de mult.

Orice companie ajunge după o perioadă de maturitate a echipei începe să pună obiective de performanță destul de ridicate, ajungând să fie chiar nerealiste, făcândui pe angajați să se demotiveze singuri.

Pentru a ajunge la rezultatele dorite, manageri ajung să îi determine pe angajați să mărească volumul de muncă, făcându-i să rămână peste program. Aceștia preferă ca echipa să facă orele suplimentare, în loc să angajeze oameni mai mulți, acest factor duce la destrămarea echipe și la demotivarea lor.

Manageri sunt de cele mai multe ori incapabili să anticipeze eventualele plecări din compania lor , acest fapt duce la micșorarea echipei, lipsa oameniilor crează presiune și stres pentru angajati rămași în firmă, făcându-i din nou să fie lipsiți de motivație.

Având în vedere probleme de motivare prezentate mai sus, am găsit câteva recomandări prezentate mai jos:

Echipele sunt formate din maxim 6 membri, teamleaderul ar trebui să îi determine pe cei din echipa sa, direct sau indirect, să îi dezvăluie informații personale despre trăirile, așteptările și orizonturile fiecăruia.

Aceste informații ar putea reieși din discuții deschise cu fiecare angajat, din teste psihologice aplicate acestora, dar si din jocuri, reacții ale acestora în anumite situații în care sunt puși etc. Această analiză ar conduce la identificarea celei mai importante nevoi ale angajatului, ajutându-l pe manager să conceapă o metodă de motivare care să îi satisfacă angajatului acea nevoie pe care el o consideră cea mai importantă.

Oportunitățile de promovare ar trebui reamintite din când în când, mai ales dacă este vorba de un alt post. Astfel, se pot face concursuri din care să reiasă cine își dorește să promoveze, și așa angajatul poate să devină mai interesant în a învăța lucruri noi și cât mai multe despre ce implică postul respectiv.

În acest fel, procesul de angajare la momentul eliberării acelui post ar fi mult mai rapid, iar activitatea nu va avea de suferit sau nu va fi întreruptă pentru ca noul ocupant al postului să învețe elementele de bază.

Pentru a diminua frustrarea angajaților cu privire la nerecunoașterea meritelor cuvenite, ar trebui să fie realizat un raport pe o anumită perioadă, în care să se vadă clar cine a fost rapid și productiv.

Apoi, aceste merite ar trebui recunoscute public în cadrul ședințelor sau în cadrul unor evenimente organizate de companie. De asemenea, ar putea fi acordate diplome pentru cei mai buni angajați. Pentru a evita situații neplăcute managerul trebuie să prezinte cât mai clar ce eforturi și ce rezultate se așteaptă de la angajat, iar sistemul de evaluarea a performanțelor să fie foarte clar.

În conluzie motivarea angajaților trebuie să reprezinte o prioritate pentru orice companie din România, fiind cel mai important fapt cu care se confruntă firmele. Performanțele angajaților depind de impuls ce îi determină să acționeze. Dacă acest impulus nu există sau nu este suficient de bine dezvoltat, atunci compania va avea mereu flux de oamenii, nu va reuși să formeze echipe solide și capabile ajungând să nu aibă rezultatele dorite.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comportamentul organizational.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
802 cuvinte
Nr caractere:
3 880 caractere
Marime:
70.36KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor , Universitatea Politehnica Bucuresti din Bucuresti
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Dr. ing. Dana Deselnicu
Sus!