Campanie de mass-media de reducere a absenteismului la vot în alegerile prezidențiale noiembie 2009

Previzualizare referat:

Extras din referat:

O organizatie non-guvernamentala, Pro Civis, isi propune sa desfasoare un program de reducere a ratei absenteismului la vot in Bucuresti si in alte 5 mari orase din Romania sub 40% , iar organizatia considera un obiectiv tangibil cresterea la 55% a prezentei la urne. Ea a decis sa isi desfasoare campanie pe un front comunicational inovator.

1. Scopul campaniei

Campania organizatiei non-guvernamentale Pro Civis este de a reduce rata absenteismui la vot in alegerile prezidentiale din noiembrie 2009.

2. Obiectivele campaniei

1. Reducerea absenteismui la vot sub 40%.

2. Atingerea unui prag minim de 55% al prezentei la vot in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Iasi, Brasov.

3. Mentinerea impartialitatii politice fata de cadidati si fata de alte formatiuni politice.

4. Dezvoltarea unei constiinte nationale si activarea interesului pentru votul democratic.

3. Public tinta

Publicul tinta este reprezentat de formata din locuitorii cu drep de vot din marile orase din Romania. Intre persoanele ce vor recepta mesajele campaniei, exista si cetateni ce isi vor exercita nemijlocit dreptul la vot (reprezentand cei 40% ce se vor prezenta oricum, avand astfel o predispozitie catre acest act), dar si persoane ce trebuie persuadate pentru a merge la vot(restul de 60%, in speranta de a determina macar un sfert dintre acestia sa se prezinte la vot). Acest procent este reprezentat de "indecisi". Publicul tinta este reprezentat de cei cu o predispozitie cat mai mare catre convertire, desi desigur se va activa si interesul celor ce se vor prezenta oricum la urne. El este format din pesoanele majore, cu drept de vot, cetateni romani, din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18-35 de ani. Practic, cei ce lipsesc de la urne in ziua votului.

4. Mesaje specifice

Campania organizatie Pro Civis se va desfasura atat pe canale de comunicare new-media. Mesajele afisate vor fi:

- Draga cetatean, mergi la vot!

- Cine alege pentru tine?

- Fight for vote, earn the vote.

5. Canale de comunicare a mesajelor

Asa cum am precizat anterior, se vor folosi canale de comunicare ieftine din punct de vedere financiar: blog-uri, facebook, twitter, site-uri, stenchil-uri, mail-uri, mass-uri. Aceste canale au avantajul de a ajunge in special la publicul tinta vizat, dar mai ales la liderii de opinie ai acestuia, persoane informate si in permanenta conexiune cu aceste canale de informare in masa. Corpul mesajului va fi format dintr-o scrisoare ce va fi distrbuita sub forma de retea in toate aceste medii de comunicare. Ea va fi preluata de persone de referinta precum blogerii si va fi imprastiata ulterior pana la nivelul de mail-uri personale. Singurul lucru necesar in aceasta situatie este sa fie distribuita initial in cateva puncte cheie (bloguri cunoscute, site-uri cunoscute si cu un trafic mare). Ulterior, ea va fi preluata de liderii de opinie si transmisa persoanelor indecise, prin adrese de e-mail, messenger etc.

6. Resurse materiale, de timp si financiare

Resursele neceare sunt minime. Resursele materiale se vor rezuma la echipamentele logistice pe care organizatia le detine deja. Resursele financiare vor fi necesare doar pentru platirea anumitor spatii pe site-uri ce cer acest lucru. Majoritatea vor fi insa gratuite. Campania va incepe cu 3 saptamani inainte de alegeri, astfel incat sa aiba timpul neceras pentru ca aceasta retea sa ajunga pana la publicul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Campanie de mass-media de reducere a absenteismului la vot in alegerile prezidentiale noiembie 2009.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
974 cuvinte
Nr caractere:
4 817 caractere
Marime:
11.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
comunicare, mass-media
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!