S.C. Asil S.R.L

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. PREZENTAREA GENERALA A FIRMEI pg. 4
1.1 Scurt istoric al firmei pg. 4
1.2 Denumirea firmei, forma juridica si domeniul de activitate pg. 5
1.3 Nomenclatura serviciilor/produselor realizate pg. 6
1.4 Indicatori economico-financiari pg. 6
2. ORGANIZAREA ACTIVITATII pg. 7
2.1 Tipologia serviciilor oferite pg. 7
2.2 Structura organizatorica a firmei pg. 8
2.3 Lista activitatilor derulate in cadrul unitatii pg. 8
2.4 Fisa postului pg. 8
2.5 Modalitati de evaluare a performantelor pg. 9
3. RESURSELE UMANE pg. 10
3.1 Proceduri de recrutare, selectie, angajare si motivare a personalului pg. 10
4. GENERALITATI PRIVIND DISTRIBUTIA pg. 11

Extras din referat:

S.C. ASIL S.R.L. a fost infiintata in conformitate cu prevederile Legii 31/1990 si este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub numarul de inmatriculare J17/1376/1993, la data de 26.05.1993.

Activitatea principala a societatii comerciale ASIL S.R.L. este productia de servetele si hartie igienica, prosoape de bucatarie, batiste, activitate specifica industriei celulozei si hartiei, desfasurata in incinta fabricii (aflata pe proprietatea firmei) situata in Fanatori, DN 26 GALATI- TG. BUJOR km 8.

Piata de desfacere a S.C. ASIL S.R.L. este o piata a bunurilor de larg consum, cu caracteristici aparte. Din punct de vedere al comportamentului consumatorului, putem spune ca acesta este unul de cumparare obisnuit, importante fiind in procesul alegerii aspectul exterior, calitatea materiei prime si nu in ultimul rand pretul final de vanzare.

In crearea si dezvoltarea pietei de desfacere a S.C. ASIL S.R.L. s-au remarcat 4 momente importante, evolutia acestora determinand atingerea actualelor performante financiare ale firmei:

- perioada 1993 - 1997 se ramarca prin concentrarea tuturor eforturilor in scopul cuceririi pietei locale. Datorita imbunatatirii gamei de produse si a unei conceptii bine definite despre strategia distributiei, societatea a reusit sa evolueze de la distributia directa, la nivel de firme en-detail, cu volum mic de vanzare si comenzi lipsite de ritmicitate, pana la crearea unui adevarat sistem de distributie en-gros in plan local;

- incepand cu anul 1997, problema distributiei produselor firmei se transfera de la nivel local la nivel national. Acest nou pas a determinat crearea logisticii necesare unei distributii pe scara extinsa: crearea de distribuitori zonali, care prin incheierea contractelor de distributie cu S.C. ASIL S.R.L. au devenit direct interesati in promovarea si cresterea vanzarilor pentru produsele societatii. Deasemenea in 1999 s-a infiintat primul punct de lucru la Bucuresti, in vederea dezvoltarii distributiei produselor si pe segmentul de retail.

- in aprilie 2002 din nevoia de a creste capacitatea de distributie a produselor ASIL PAPER a fost infiintata S.C. POINT DISTRIBUTION GROUP S.R.L.

- analiza si testarea pietei cu produse importate pe segmentul servetele umede au stat la baza proiectului de lansare pe piata ca producator al acestor articole. Finalizarea acestui proiect a avut loc in prima jumatate a anului 2005. Ideea afacerii a avut la baza experienta dobandita din comercializarea produselor de acest tip precum si tendintele de consum manifestate in sensul cresterii cererii pentru servetele umede, in special cele destinate copiilor.

Cresterea cererii de consum a determinat concentrarea pe activitatea de productie a firmei prin optimizarea fluxului tehnologic, a stocurilor si a capacitatii de productie. Astfel, logistica produselor ASIL este asigurata de firma POINT DISTRIBUTION GROUP la al carui portofoliu de articole se adauga produse de import din gama cosmeticelor, servetele umede si menaj.

1.2 Denumirea firmei, forma juridica si domeniul de activitate

Denumire - S.C. POINT DISTRIBUTION GROUP S.R.L

Nr. inregistrare al Registrului Comertului - J17/330/2002

Cod fiscal - R14594167

Sediul firmei - mama:

Adresa - DN 26 Galati - Tg. Bujor km 8, comuna Vanatori, jud. Galati

Telefon - 0236470890

Fax - 0236470710

Forma juridica - Societate comerciala cu raspundere limitata

Obiect de activitate

Principala activitate economica cu pondere in realizarea cifrei de afaceri, conform statutului este comertul cu ridicata al produselor din ceramica, sticla, tapete si produse de intretinere - 5144 cod CAEN/4644, 4645, 4647, 4649, 4665. Firma se dezvolta in cadrul unui grup de firme: Asil paper, Asil cosmetics, Asil Distribution.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • S.C. Asil S.R.L.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 400 cuvinte
Nr caractere:
16 581 caractere
Marime:
155.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
comert, firma, afacere, produse
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor
Materie:
Comerț
Profesorului:
Prof. univ. dr. Ion Stancu
Sus!