Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

Scurt istoric

Istoria Purcari incepe in secolul XVIII, cand colonistii francezi au luat in arenda pamanturile de la Manastirea Afon-Zograf, obligandu-se sa mentina podgoriile in buna ordine si sa fie platita desetina din venituri si roada. Francezi fiind, au intuit ca terroir-ul este unul special, asemanator renumitei regiuni Bordeaux.

Doar decenii mai tarziu s-a confirmat faptul ca podgoriile Purcari sunt, intr-adevar, amplasate la aceeasi latitudine ca celebra zona vinicola din Franta, iar solul bogat in rubidiu confera vinurilor o culoare purpurie intensa, specifica si vinurilor bordoleze. Proprietarii au inceput sa produca vinuri rosii care, in scurt timp, au capatat faima unor vinuri exceptionale, cu buchet intens si complex

In anul 1827, Tarul Nicolae I al Rusiei emite un Decret Special, in urma caruia la Purcari este infiintata prima gospodarie vinicola specializata din Basarabia. Aceasta a fost numita in cinstea unuia dintre fondatorii de origine germana, Harmizone. De atunci proprietari ai Vinariei Purcari au fost boierii moldoveni Dancila si Clot, dar si germani, rusi si francezi. Deja in 1847, in cadrul Iarmarocului Agricol Basarabean, vinul de Purcari obtine prima sa medalie de aur.

Un timp indelungat vinurile de Purcari erau la fel de populare precum vinurile de Bordeaux sau Burgundia. Acestea erau servite la mesele tarului Nicolai al II-lea, ale regelui George al V-lea si ale Reginei Victoria a Marii Britanii. Vandute in Danemarca, Olanda, Suedia, Germania, Franta, vinurile de Purcari erau inalt apreciate si obtineau numeroase trofee.

O noua era in istoria Purcari incepe in 1950, cand vinificatorii moldoveni au restabilit tehnologia clasica de producere a celebrelor vinuri. Unul dintre marii profesionisti ai timpului Pimen Cupcea, a reconstituit reteta legendarului vin Negru de Purcari, iar Ion Ungureanu a creat o noua capodopera - Purpuriu de Purcari. In aceasta perioada, vinurile de Purcari capata o popularitate imensa si devin un simbol incontestabil al Republicii Moldova.

In 2003, odata cu replantarea celor 250 ha de vita de vie si dotarea vinariei cu cele mai performante utilaje, incepe perioada moderna din istoria Chateau Purcari. Vinurile de Purcari incep sa se exporte in peste 25 de tari ale lumii, printre care SUA, Canada, Marea Britanie, Norvegia, Cehia, China, Polonia, Tarile Baltice, devenind cartea de vizita a Republicii Moldova in strainatate. In 2010, este lansat Alb de Purcari - o noua creatie in colectia vintage Purcari, care cucereste expertii internationali si este apreciat cu cele mai prestigioase trofee.

In 2012, colectia de Purcari este completata cu vinul Purcari Icewine, obtinut din struguri inghetati de soiul Muscat Ottonel si Traminer. Pentru merite deosebite in domeniul vinificatiei si promovarii imaginii Moldovei peste hotarele tarii, Vinaria Purcari a devenit dublu detinator al Grand Prix-ului in domeniul vitivinicol, decernat de Guvernul Republicii Moldova.

In 2013, cand Purcari numara aproape doua secole de la fondare, a fost lansata noua sa imagine. Schimbarea reprezinta o noua etapa in dezvoltarea vinariei, fiind conditionata de evolutia intensa a acesteia din ultimii 10 ani. Podgoriile plantate in anul 2003-2004 au ajuns la maturitate, cand calitatea strugurilor isi atinge indraznet apogeul, iar vinul se manifesta in toata amploarea, devenind din ce in ce mai select.

Misiunea, viziunea si valorile noastre

MISIUNEA

Sa aducem bucurie in viata oamenilor, oferindu-le vinuri de inalta calitate, inspirationale, etice si la un raport calitate-pret excelent

VIZIUNEA

Sa devenim un campion vinicol incontestabil in ECE, actionand ca un consolidator al unei industrii fragmentate

VALORILE

- Motivati

- Economi

- Diferiti

- Mai buni

Analiza mediului de marketing

Macromediul

Purcari SRL (Vinaria Purcari) face parte din Bostavan Wineries Group.

Bostavan Wineries Group a fost fondat in anul 2003 si cuprinde 4 companii:

Purcari - lider in randul vinurilor de clasa premium din Moldova, recunoscut la nivel mondial pentru legendarele vinuri Rosu de Purcari si Negru de Purcari; Bostavan - vinarie cu 600 ha podgorii in microzonele Onesti si Etulia, Moldova, specializata in producerea vinurilor din segmentul de preturi medii si medii plus;

Crama Ceptura - vinarie situata in judetul Prahova, Romania;

Bardar - producator de brandy din Moldova.

Bostavan Wineries Group este unul dintre liderii industriei viti-vinicole si unul dintre cei mai cunoscuti exportatori din Moldova.

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2020
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
6 087 cuvinte
Nr caractere:
34 869 caractere
Marime:
335.20 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comert
Data publicare:
15.05.2021
Structură de fișiere:
  • Purcari.docx
Predat:
Facultatea de Administratie si Stiinte Economice , Universitatea "Avram Iancu" din Cluj-Napoca
Specializare:
Comert
Materie:
Tehnici promotionale
An de studiu:
III
Profesorului:
Oleg Petelca
Nota primita:
Nota 9

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Capitolul 1. Prezentarea generala a companiei PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED 1.1.Cadrul...
Vinaria de la Purcari si ,,istoria turnata in sticle" Vinurile de Purcari sunt rodul...
Poti cunoaste o tara in multiple feluri: cu pasul, cu ochiul. Noi va propunem un itinerar mai...
Excursia se organizeaza pentru grupuri de cel putin 3 persoane Nume: Angel Galed, Juan Galed,...
1. Istoria vinificatiei in Moldova Viticultura si vinificatia ani de-a rindul au ramas...
Sus!