Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

Scurt istoric

Istoria Purcari începe în secolul XVIII, când coloniștii francezi au luat în arendă pământurile de la Mănăstirea Afon-Zograf, obligându-se să mențină podgoriile în bună ordine și să fie plătită desetina din venituri și roadă. Francezi fiind, au intuit că terroir-ul este unul special, asemănător renumitei regiuni Bordeaux.

Doar decenii mai târziu s-a confirmat faptul că podgoriile Purcari sunt, într-adevăr, amplasate la aceeași latitudine ca celebra zonă vinicolă din Franța, iar solul bogat în rubidiu conferă vinurilor o culoare purpurie intensă, specifică și vinurilor bordoleze. Proprietarii au început să producă vinuri roșii care, în scurt timp, au căpătat faima unor vinuri excepționale, cu buchet intens și complex

În anul 1827, Țarul Nicolae I al Rusiei emite un Decret Special, în urma căruia la Purcari este înființată prima gospodărie vinicolă specializată din Basarabia. Aceasta a fost numită în cinstea unuia dintre fondatorii de origine germană, Harmizone. De atunci proprietari ai Vinăriei Purcari au fost boierii moldoveni Dăncilă și Clot, dar și germani, ruși și francezi. Deja în 1847, în cadrul Iarmarocului Agricol Basarabean, vinul de Purcari obține prima sa medalie de aur.

Un timp îndelungat vinurile de Purcari erau la fel de populare precum vinurile de Bordeaux sau Burgundia. Acestea erau servite la mesele țarului Nicolai al II-lea, ale regelui George al V-lea și ale Reginei Victoria a Marii Britanii. Vândute în Danemarca, Olanda, Suedia, Germania, Franța, vinurile de Purcari erau înalt apreciate și obțineau numeroase trofee.

O nouă eră în istoria Purcari începe în 1950, când vinificatorii moldoveni au restabilit tehnologia clasică de producere a celebrelor vinuri. Unul dintre marii profesioniști ai timpului Pimen Cupcea, a reconstituit rețeta legendarului vin Negru de Purcari, iar Ion Ungureanu a creat o nouă capodoperă - Purpuriu de Purcari. În această perioadă, vinurile de Purcari capătă o popularitate imensă și devin un simbol incontestabil al Republicii Moldova.

În 2003, odată cu replantarea celor 250 ha de viță de vie și dotarea vinăriei cu cele mai performante utilaje, începe perioada modernă din istoria Château Purcari. Vinurile de Purcari încep să se exporte în peste 25 de țări ale lumii, printre care SUA, Canada, Marea Britanie, Norvegia, Cehia, China, Polonia, Țările Baltice, devenind cartea de vizită a Republicii Moldova în străinătate. În 2010, este lansat Alb de Purcari - o nouă creație în colecția vintage Purcari, care cucerește experții internaționali și este apreciat cu cele mai prestigioase trofee.

În 2012, colecția de Purcari este completată cu vinul Purcari Icewine, obținut din struguri înghețați de soiul Muscat Ottonel și Traminer. Pentru merite deosebite în domeniul vinificației și promovării imaginii Moldovei peste hotarele țării, Vinăria Purcari a devenit dublu deținător al Grand Prix-ului în domeniul vitivinicol, decernat de Guvernul Republicii Moldova.

În 2013, când Purcari numără aproape două secole de la fondare, a fost lansată noua sa imagine. Schimbarea reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea vinăriei, fiind condiționată de evoluția intensă a acesteia din ultimii 10 ani. Podgoriile plantate în anul 2003-2004 au ajuns la maturitate, când calitatea strugurilor își atinge îndrăzneț apogeul, iar vinul se manifestă în toată amploarea, devenind din ce în ce mai select.

Misiunea, viziunea și valorile noastre

MISIUNEA

Să aducem bucurie în viața oamenilor, oferindu-le vinuri de înaltă calitate, inspiraționale, etice și la un raport calitate-preț excelent

VIZIUNEA

Să devenim un campion vinicol incontestabil în ECE, acționând ca un consolidator al unei industrii fragmentate

VALORILE

- Motivați

- Economi

- Diferiți

- Mai buni

Analiza mediului de marketing

Macromediul

Purcari SRL (Vinăria Purcari) face parte din Bostavan Wineries Group.

Bostavan Wineries Group a fost fondat în anul 2003 și cuprinde 4 companii:

Purcari - lider în rândul vinurilor de clasa premium din Moldova, recunoscut la nivel mondial pentru legendarele vinuri Roșu de Purcari și Negru de Purcari; Bostavan - vinărie cu 600 ha podgorii în microzonele Onești și Etulia, Moldova, specializată în producerea vinurilor din segmentul de prețuri medii și medii plus;

Crama Ceptura - vinărie situată în județul Prahova, România;

Bardar - producător de brandy din Moldova.

Bostavan Wineries Group este unul dintre liderii industriei viti-vinicole și unul dintre cei mai cunoscuți exportatori din Moldova.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Purcari.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2020
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
6 087 cuvinte
Nr caractere:
34 869 caractere
Marime:
335.20KB (arhivat)
Publicat de:
Nedelcu A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
Facultatea de Administratie si Stiinte Economice , Universitatea "Avram Iancu" din Cluj-Napoca
Specializare:
Comert
Materie:
Comerț
An de studiu:
III
Profesorului:
Oleg Petelca
Nota primită:
Nota 9
Sus!