Comerțul electronic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Internetul si calculatorul, ca parti integrate ale tehnologiei, fac parte din zeitatile lumii moderne. Usor de folosit, accesibile, au devenit o parte semnificativa a vietii fiecaruia dintre noi..

Consider ca internetul ii influenteaza pe oamenii intr-o foarte mare masura. Pozitiv sau negativ, depinde de ea, de masura, asa cum vechii greci considerau ca : ,,in toate trebuie sa existe o masura”. Ca orice lucru de pe lumea aceasta, in cantitatea potrivita este binecuvantare, in timp ce peste masura devine blestem.Realitatea virtuala face parte din ce in ce mai mult din realitatea noastra de zi cu zi.

Comerțul electronic este procesul de cumpărare, vânzare sau schimb de produse, servicii sau informații prin intermediul rețelelor de calculatoare.

Din punctul meu de vedere comertul electronic are si unele avantaje din pozitia consumatorului, cum ar fi : posibilitatea de a cumpara 24/7; reduceri de prêt substantiale; gama variata de produse si servicii; libertatea de a alege iar aici ma refer la numarul mare de magazine pe care consumatorul le poate vizita, aceasta va avea posibilitatea de a allege un produs in functie de un numar mult mai mare de optiuni( prêt, data livrarii, culoare si multe altele, depinzand de produsul ales); timpul este desigur si el un avantaj, referitor la faptul ca un consummator poate vizita mai multe magazine virtuale intr-un timp foarte scurt, mult mai scurt decat timpul pe care il implica prezenta fizica a unei personae intr-un magazin real; allege cu usurinta de unde face achizitia; livrarea la domiciliu ii incanta pe foarte multi consumatori pentru a a opta la a face cumparaturi online.

Ca orice lucru, serviciu sau produs, totul pe aceasta lume are si dezavantaje, aceste dezavantaje din privinta consumatorului sunt legate de: defectiunile tehnice care pot bloca nejustificat banii consumatorului, in momentul cand plata se face prin card bancar, in cele mai numeroase cazuri clientii primesc un alt produs decat cel comandat, pot fi usor inselati prin site-uri clonate, nu se poate testa sau proba produsul pe care dorim sa il achizitionam, si deasemenea nu putem avea certitudinea ca vom primi produsul in termenul estimate de catre producator.

Romanii cauta pe internet exact ce nu pot cumpara din magazine sau nu gasesc in alta parte: produse ieftine, locuri de munca, preturi mici, rezonabile, castiguri de orice fel, iar tendinta generala este aceea de a vinde, nu de a cumpara.

Temerarii, care cumpara, totusi, sunt putini, in raport cu numarul covarsitor al cumparatorilor clasici, dar numarul lor este in crestere.

Produsele pe net, dupa cum stim, sunt mai ieftine, de obicei, decat cele din magazine, cu aproximativ 40%, oferind celor care cumpara posibilitatea achizitionarii produsului simultan in zeci de magazine online.

Pe langa prezentarea video, magazinele online inlesnesc primirea marfii acasa, prin curieri, scutind cumparatorul de efortul deplasarii, enervarii si transportului lucru apreciat de cei mai comozi sau de catre cei cu servicii care nu le permit acest lucru.

Din propria mea experienta va impartasesc si dumneavoastra, acum un an am gasit pe internet o pereche de pantofi cara aratau minunat in sensul bun al cuvantului, la un pret modest. In clipa aceea, m-am gandit ca nu ar fi rau sa profit de aceasta oportunitate de ai achizitiona. Am ales modelul si marimea,a m completat toate datele de acces, informatiile pentru plata, informatiile pentru livrare si am trimis comanda.

Dupa cateva zile ajung la serviciile postale pentru a ridica comanda si a plati. Imediat cum am desfacut coletul, am observant ca pantofi pe care ii comandasem nu erau pantofi pe care ii doream, erau cu totul un alt model si o alta marime. Am incercat sa returnez produsul, dar cei de unde cumparasem produsul au spus ca nu se mai poate. Sa nu aveti incredere in minciunile vandute pe internet.

Cel mai bine ar fi sa mergeti in magazine sa probati produsele pe care doriti a le achizitiona si sa fiti siguri ca acela este produsul dorit.

In concluzie, tendinta comertului electronic romanesc este ascendenta, tara noastra desi este intr-o faza incipienta , numarul magazinelor este intr-o continua crestere si dezvoltare. Cu toate aceste in momentul actual in Romania se inregistreaza vanzari online in valoare de aproximativ 1,8 milioane de euro pe luna.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comertul electronic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
712 cuvinte
Nr caractere:
3 791 caractere
Marime:
21.75KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!