Comercializarea încălțămintei pentru copii pe piata Republicii Moldova

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

INTRODUCERE - 2 -
CAPITOLUL I. STAREA SI PERSPECTIVELE DE DEZVOLTARE A INCALTAMINTEI DE VARA PENTRU COPII. - 4 -
2.1. Caracteristica materiei prime de producere a incaltamintei de vara pentru copii. - 5 -
2.2. Particularitatile procesului tehnologic de confectionare a incaltamintei de vara pentru copii. - 7 -
2.3. Metodele de marcare, ambalare, transportare si pastrare a incaltamintei - 10 -
Materialele de ambalare a incaltamintei pentru copii sunt: folie, hartie ambalaj talaj, cutii de carton tip.I si tip II. - 10 -
CAPITOLUL III. EVALUAREA INDICILOR SORTIMENTULUI COMERCIAL AL INCALTAMINTEI DE VARA PENTRU COPII COMERCIALIZATE IN MAGAZINUL ZORILE SA - 11 -
3.1. Caracteristica merceologica a incaltamintei de vara pentru copii comercializate in magazinul Zorile SA - 11 -
3.2. Obiectul si locul cercetarii sortimentului incaltamintei de vara pentru copii - 14 -
3.3. Metodologia, indicii si metodele de cercetare a sortimentului incaltamintei de vara pentru copii. - 16 -
3.4. Evaluarea indicilor sortimentului a incaltamintei de vara pentru copii comercializate in magazinul Zorile SA - 16 -
3.5. Analiza sortimentului de incaltaminte de vara pentru copii comercializate in magazinul Zorile SA - 18 -
CAPITOLUL IV. EVALUAREA INDICILOR CALITATII INCALTAMINTEI DE VARA PENTRU COPII COMERCIALIZATE DE MAGAZINUL ZORILE SA - 20 -
4.1. Caracteristica indicilor calitatii incaltamintei de vara pentru copii comercializate in magazinul Zorile SA - 20 -
4.2. Evaluarea si analiza indicilor calitatii incaltamintei de vara pentru copii comercializate in magazinul Zorile SA - 20 -
CONCLUZII SI PROPUNERI - 21 -
BIBLIOGRAFIE - 22 -

Extras din referat:

Alegerea incaltamintei pentru copii ca subiect in realizarea acestui proiect este motivata de faptul ca copiii sa poata beneficia de lucruri cat mai bine facute si care sa le asigure o crestere sanatoasa.

Sanatatea copiilor este foarte importanta, acestia trebuind sa isi dezvolte un mers armonios, dar in acelasi timp se pune si un foarte mare accent pe design. Parintii cauta incaltaminte confectionata din materiale care faciliteaza transpiratia piciorului si pastreaza piciorul copilului in conditii de confort, incaltaminte cu talpa antiderapanta si antiabraziva ce ofera siguranta si aderenta, stabilizator antideformare pentru o mai buna stabilitate la mers.

In cazul copiilor, mama este cea care, de obicei, alege incaltamintea copiilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca femeile au o placere deosebita de a face cumparaturi, dar si pentru ca ele sunt cele care isi petrec mai mult timp cu copiii lor. Asta pe de o parte pentru ca acorda cumparaturilor o mai mare importanta si pe de alta parte pentru ca este greu de asortat incaltamintea la tinuta. Pentru fiecare rochie exista o pereche de pantofi potrivita, in vreme ce la barbati un pantof negru merge la orice.

In mod amuzant, in cazul copiilor situatia este cam la fel. Fetele au mai multe perechi de incaltaminte decat baietii. Poate pentru ca mamele care au fete au grija la problema asortarii la diferitele rochite, in vreme ce tatii baietilor nu prea se preocupa de ce culoare are incaltamintea copilului. Tot mama este cea care alege de obicei.

Piciorul unui copil este extrem de fragil si sensibil la actiunile exercitate asupra sa, la nivel mecanic si chimic. De aceea, cel mai important rol pe care il are incaltamintea pentru copii este de a proteja piciorul si de a-i facilita dezvoltarea armonioasa.

Marimea incaltamintei poate varia de la o firma la alta, de la un model de pantof la altul.

Va sfatuim sa folositi rigla de masurare Richter pentru determinarea lungimii talpii piciorului precum si tabelul cu corespondenta dintre marimea pantofului ales si lungimea masurata in milimetri.

Pentru a masura corect dimensiunea fiecarui picior, copilul trebuie sa stea drept, fara a se sprijinii atunci cand se efectueaza masuratorile. Masurarea talpii se face dupa ce in prealabil talpile sunt acoperite cu sosete normale. Daca dimensiunile picioarelor difera atunci incaltamintea trebuie sa se aleaga in functie de piciorul cel mai mare. Pentru ca si piciorul mai mic sa se potriveasca se poate apela la diverse tipuri de tampoane.

De la extremitatea degetelor si pana la extremitatea frontala a incaltamintei ar trebui sa existe un spatiu de circa 12 mm.

Exemplu: daca ati masurat cu rigla talpa si ati notat lungimea, verificati pentru modelul de pantof ales, tabelul de corespondenta dintre marime si lugimea in mm. Tabelul de corespondenta il gasiti pe site la fiecare pagina de produs.Verificati intervalul dat in mm din tabel si alegeti marimea potrivita astfel incat lungimea masurata sa se incadreze intr-unul din intervale.

Veti descoperi ca intre 13-24 de luni marimea talpii copilului dumneavoastra va creste la fiecare 3 luni . Copii cu varsta cuprinsa intre 24-36 luni schimba marimea incaltamintei o data la fiecare 4 luni iar dupa varsta de 3 ani o data la 4-6 luni. O marime inseamna o crestere de 6-6,6 mm. De aceea va recomandam sa va ghidati dupa graficul de marimi.

CAPITOLUL I. STAREA SI PERSPECTIVELE DE DEZVOLTARE A INCALTAMINTEI DE VARA PENTRU COPII.

RICHTER - Richtig Junge Schuhe; sloganul nostru este incaltamintea potrivita pentru copii.

Bibliografie:

1. Ga?na.B., Procedee tehnologice noi de obtinere a incaltamintei pentru copii, Chisinau, 2000, pag. 280-281.

2. Gataulin A.M., Gavrilov G.V., Sorokina T.M., Koselev V.M., Kopenkin Iu.I., Pasternak P.P., Modelarea matematica a proceselor economice in producerea si designul incaltamintei pentru copii, Chisinau, Universitas, 1993.

3. Medvedovici A., Tache F., Notiuni fundamentale si marimi caracteristice in cromatografie, Editura Universitatii Bucuresti, 1997.

4. Gaina B., Taran N., Palic Z. si al., Comercializarea incaltamintei pentru copii pe piata Republicii Moldova, Chisinau, Ed. ,, Muzeum", 1995, pag. 113-118.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comercializarea incaltamintei pentru copii pe piata Republicii Moldova.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
4 889 cuvinte
Nr caractere:
28 352 caractere
Marime:
43.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
piata, produse, vanzari, comert
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!