Previzualizare referat:

Extras din referat:

Una din marile tendinte ale arhitecturii contemporane este sa puna in comunicare directa spatiile interioare ale constructiilor cu exteriorul, intr-o proportie cat mai mare. Sticla obtinuta cu ajutorul tehnologiilor moderne dezvoltate in ultimii ani, s-a impus ca un filtru ideal dedicat acestui scop.

Sticla este materialul care conciliaza transparenta si estetica cu izolatia termica, protectia solara, la socuri, acustica sau la foc. In acest context, aplicatiile sticlei mai ales ca element de structura, cum ar fi peretii cortina, plafoanele, etc., se multiplica.

In fata acestor tipuri de solicitari, proprietatile mecanice ale sticlei sunt importante. Este necesar ca sticla sa aiba capacitatea de raspuns la aceste solicitari. Astfel, zonele limitrofe ale aplicatiilor, interfetele de lucru intre diversele materiale constitutive ale intregului sistem, principiile de trasmisie a eforturilor, trebuie foarte atent studiate, tinand cont de doua constrangeri functionale fundamentale:

- administrarea cu precizie a conditiilor de sprijinire ;

- verificarea atenta a elementelor cinematice (miscarile dintre elementele constitutive).

Intotdeauna inscris in procesul inovatiei, dar totodata dornic de a creste accesibilitatea acestor tehnici pentru un numar cat mai mare de proiecte, SAINT GOBAIN GLASS va ofera tot suportul tehnic in cadrul unei game largi de produse:

- SGG LITE WALL, SGG MULTIPOINT si SGG SPIDER GLASS - sisteme pentru pereti cortina;

- SGG ROOF LITE - sisteme pentru acoperis;

- SGG LITE FLOOR - sisteme pentru podele de sticla;

- SGG MECA GLASS - sisteme pentru fatade contravantuite.

Exista mai multe tehnici de montaj a sticlei fara rame, care permit realizarea de mari suprafete vitrate monobloc, fara a fi intrerupte de ramele traditionale sau de alte dispozitive de sustinere sau de fixare.

In loc sa fie prinsa intr-un sistem de rame, sticla este fixata pe un suport, la randul lui prins de structura portanta a cladirii. Etanseitatea ansamblului se realizeaza cu ajutorul chiturilor siliconice.

In functie de modul de fixare al sticlei, tehnicile se diferentiaza dupa cum urmeaza:

1. Fixare prin lipire: VEC (vitrage exterieur colle)

Sticla este fixata pe suport cu ajutorul unei legaturi structurale din silicon, aplicata de-a lungul structurii pe fata interioara.

Aceasta tehnica se poate folosi pentru toate tipurile de sticla, inclusiv geamurile duble, caz in care nu este necesar ca foaia de geam interioara sa fie sticla calita sau armata(fig.1).

Fig.1

2. Fixare cu ajutorul buloanelor

Anumite sisteme de fixare, constau in sustinerea sticlei cu ajutorul unor piese de fixare aparente, dar care nu acopera decat o parte foarte mica din suprafata de sticla.

In anumite cazuri, gaurile de fixare pot f

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sticla.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
626 cuvinte
Nr caractere:
3 833 caractere
Marime:
28.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Tag-uri:
sticla, fabricare
Predat:
la liceu
Sus!