Acidul Carminic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

prin desecarea corpului insectei femela, Dactylopius coccus Costa.

Este considerat periculos deoarece distruge vitemina B 12 , atunci cand este utilizat in alimente si bauturi de aceea, se recomanda evitarea sa.

Majoritatea intrebuintarilor a acestui colorant natural se afla in cosmetice si industria farmaceutica. Obtinera si purificarea acidului carminic din cosenila naturala(ca insecta neprocesata) este privita ca fiind un proces dificil si complicat.

Alimentele fabricate modern au devenit concerne marete, in ceea ce priveste conservarea aspectului, dar ar putea avea pierderi ale culorii naturale in timpul procesarii. Aditia pastreaza aspectul colorantilor naturali, in timp ce reduce variatiile culorii si creste acceptrea lor de catre consumatori.

Cu toate acestea colorantii in prezent sunt perceputi ca daunatori.

In plus,Uniunea Europeana si Statele Unite au restrictionat folosirea colorantilor sintetici in calitate de aditivi alimentari. Aceste restrictii sporesc utilizarea colorantilor naturali in industria alimentara pentru o varietate de produse ca : deserturi cu gelatina, carne, carnati, preparate din fructe (ex.gemuri,etc), produse marine, sucuri, bauturi necarbogazoase, topinguri, preparate din lapte(ex.iaurt).etc.

Istoric

Insecta cosenila, este nativa din Mexic, America Centrala si Peru. Acolo sunt folosite din secolul X.

Spaniolii sunt fascinati de stacojiu intensitatii culorii, vopselei de cosenila care a fost stralucitor si superior inainte de a fi cunoascuta de europenii in secolul XVI. De fapt dupa aur si argint,cosenila revine cu mai multe cercetari importante din America Centrala.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Acidul Carminic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 288 cuvinte
Nr caractere:
8 047 caractere
Marime:
2.18MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Chimie Organică
Tag-uri:
substante, compusi, reactii
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Organică
Profesorului:
Iditoiu Camelia
Sus!