Viruși informatici

Previzualizare referat:

Extras din referat:

CAPITOLUL 1

VIRUSI INFORMATICI

1. Definitia virusilor informatici

2. Istoria virusilor.

3. Clasificarea virusilor.

4. Modul de infectare.

5. Simptomele unui sistem virusat.

6. Modalitati de protectie. Programele antivirus.

1.Definitia virusilor informatici

Virusii informatici - sunt, in esenta, microprograme greu de depistat,ascunse in alte programe,care asteapta un moment favorabil pentru a provoca defectiuni ale sistemului de calcul(blocarea acestuia,comenzi sau mesaje neasteptate,alte actiuni distructive).Se poate aprecia ca un virus informatic este un microprogram cu actiune distructiva localizat in principal in memoria interna,unde astepta un semnal pentru a-si declansa activitatea.Acest program are, de regula, proprietatea ca se autoreproduce, atasându-se altor programe si executând operatii nedorite si uneori de distrugere.

Dimensiunile mici ale programului-virus reprezinta o caracteristica importanta, întrucât autorii tin foarte mult ca produsul lor cu intentii agresive

sa nu fie observat cu usurinta.

Asa cum am mentionat deja, când un virus infecteaza un disc, de exemplu, el se autoreproduce, atasându-se la alte programe, inclusiv la programele vitale ale sistemului. Ca si în cazul unui virus real, efectele unui virus al calculatorului pot sa nu fie detectate o perioada de mai multe zile sau saptamâni, timp în care, orice disc introdus în sistem poate fi infectat cu o copie ascunsa a virusului.

Atunci când apar, efectele sunt diferite variind de la mesaje glumete la erori în functionarea programelor de sistem sau stergeri catastrofice a tuturor informatiilor de pe un hard disk. De aceea nu este indicat sa se plece de la ipoteza ca un virus nu înseamna ceva mai mult decât o gluma.

În general, cei care construiesc virusi sunt programatori autentici, cu experienta bogata si cu cunostinte avansate în limbajul de programare pe care îl folosesc. Elaborarea de virusi este uneori si o activitate de grup, în care sunt selectati, antrenati si platiti cu sume uriase specialistii de înalta clasa.

Virusul informatic este, asadar, un program rau intentionat, introdus în memoria calculatorului, care la un moment dat devine activ, atacând prin distrugere sau alterare fisiere sau autocopiindu-se în fisiere aflate pe diferite suporturi magnetice. Fiecare program infectat poate la rândul sau sa

infecteze alte programe.

Virusul este caracterizat de urmatoarele proprietati:

- poate modifica fisiere si programe ale utilizatorilor, prin inserarea în acestea a întreguluicod sau numai a unei parti speciale din codul sau modificarile pot fi provocate nu numai programelor, ci si unor grupuri de programe

- are nevoie si poate sa recunoasca daca un program a fost deja infectat pentru a putea interzice o noua modificare a acestuia.

Fiecare virus se autoidentifica, în general pentru a evita sa infecteze de mai multe ori acelasi fisier. Identificatorul recunoscut de virus are sensul de "acest obiect este infectat, nu-l mai infectez".

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Virusi Informatici.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
33 imagini
Nr cuvinte:
12 909 cuvinte
Nr caractere:
65 499 caractere
Marime:
52.59KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!