Previzualizare referat:

Extras din referat:

Noul Model de Transmisiune pe Celula (Cell Transmission Model -CTM

Ca o alternativa la modelul de dipersie "platoon" (PDM), modelul CTM divide un link in mai multe celule, fiecare reprezentand un pas in domeniul timp, si avand fiecare o functie de intrare si iesire pentru a modela traficul care de misca de-a lungul link-ului. CTM-ul este capabil de a modela efectele de blocaj in spate si, prin urmare, este foarte eficient in modelarea retelelor congestionate. Ocuparea celulelor, a fluxurilor si a cozilor poate fi animata in NetCon pentru a arata foarte vizibil miscarea traficului peste fiecare parte a fiacarui link din retea. Vizualizarea nu mai este limitata doar la cozile de la linia de stop: in TRANSYT 13, CTM a locatiei si a traficului in retea la orice moment al ciclului.

Modelul noilor timpi de semnal

TRANSYT a folosit de-a lungul timpului abordarea proprie in definirea timpilor de semnal, solicitand userului sa calculeze si sa introduca elemente cum ar fi valorile prioritare din etapele precedente si situatia link-urilor de start/stop. TRANSYT 13 isi rezerva acest sistem din motive de compatibilitate, dar introduce deasemenea un nou mod in care utilizatorul poate lucra direct cu etapa de inceput si cu faza de timp. Utilizatorul poate comuta intre cele doua moduri oricand. TRANSYT 13 introduce deasemenea un nou ecran pentru timpii de link in care se arata o ipostaza grafica a timpilor de semnal si care, in noul mod de semnal, este total editabil. Alte caracteristici incluse :

- Un nou ecran matrice intreverde ofera posibilitatea introducerii link-urilor intreverde. Intre-etapele si alte elemente sunt calculate automat si timpii sunt optimizati pentru a satisface perioadele de intreverde si alte constrangeri.

- Noul mod utilizeaza etape standard de start/stop si castiguri de timp sau intarzieri ca o alternativa la link-urile de start/stop situate.

- Verdele efectiv poate fi controlat explicit utilizand nivelul de retea si link-urile specifice de start/stop. Diagrama optionala arata atat verdele actual cat si verdele efectiv.

- Vizualizarea grafica si modurile de editare fac introducerea datelor mult mai simpla si mai putin predispusa la eroare.

- Timpii pot fi copiati dintr-un ecran de lucru in ecranele de editare.

Fluxurile variabile in timp, Seturile de analiza si seturile de cereri

Un alt mare plus al lui TRANSYT 13este abilitatea de a modela profilele de fluxuri variabile in timp (asemenea programelot ARCADY, PICADY si OSCADY PRO). Aceasta cere ca si cozile sa aiba construit in domeniul timp pentru a fi pasate la urmatoarea etapa, cerand o coada dependenta de timp (prin urmare, intarziata) pentru a fi contabilizate. TRANSYT 13 a optimizat timpii bazati pe fluxurile variabile, permitand variatiilor de flux sa se propage prin retea si rezultatul pentru fiecare segment de timp calculat, impreuna cu valoriile medii globale. Fiecare link poate avea profilul propriu de variatie.

Scenarii diferite de modelare pot fi acum stocate intr-un singur fisier prin intermediul unuia sau a mai multor seturi de analiza. Seturi diferite de fluxuri pot fi deasemenea stocate, independent, in acelasi fisier prin intermediul unuia sau a mai multor seturi de cereri. In interiorul fiecarui set de cereri, fiecare link de intrare poate avea propriul profil aplicat de fluxuri variabile in timp, astfel incat fluxurile variabile (de exemplu, fluxul de dimineata) sa poate fi modelate total.

Alte noi optiuni de modelare

TRANSYT 13 include un numar de optiuni de modelare aditionale, inlcuzand :

- Identificarea explicita a link-urilor de pietoni

- Identificarea explicita a link-urilor de tramvai

- Abilitatea de a introduce parametrii la comanda (Stop, dispersie, etc) pentru link-uri de autobuz si tramvai

- Optimizari imbunatatite

- Improved opposed right turn give way model !!!

- Fiecare link semnalizat este acum asociat cu un nod de semnal si, independent, un nod de trafic. Aceasta separare permite in TRANSYT 13 modelarea cazurilor speciale particulare intr-un mod mai simplu.

- Precum ciclurile duble, nodurile pot fi acum triple sau cvadruple, si fiecare link poate avea pana la patru perioade de verde.

- Noi iesiri, inlcuzand un indice de performanta ponderat, timpul pierdut, sfarsitul cozilor pe rosu/verde.

- Toate iesirile sunt disponibile pentru fiecare link ca si pentru intreaga retea - de exemplu, consumul de combustibil este acum afisat pentru link-uri individuale.

- Diverse game extinse de date pentru a mari utilitatea programului, de exemplu numarul de link-uri in amonte si numarul de link-uri impartite a crescut si a facut ca si ciclul de timp maxim sa creasca.

TRANSYT 13 : GUI - Graphical user interface

GUI - Interfata grafica pentru utilizator a fost rescrisa in totalitate pentru TRANSYT 13 si ofera o mare imbunatatire fata de variantele anterioare

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tansyt 13.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 650 cuvinte
Nr caractere:
8 533 caractere
Marime:
21.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
transmitere, date, link
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!