Setări (setting) devices, time and language, Cortana

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I. GENERALITĂȚI SETĂRI WINDOWS 10 ..4
I.1. Setări de Confidențialitate din Windows 10 5
I.2. Eliminarea aplicațiile inutile 5
I.3. Înlocuirea aplicațiilor standard/implicite .6
I.4. Modificare opțiuni de conectare ...6
I.5. Setări Wi-Fi îmbunătățite ..6
I.6. Actualizări Windows direct de la sursă .6
II. FUNCȚII UTILE WINDOWS 10 ...7
II.1. Capturi de ecran cu cronometru în Windows 10 .7
II.2. Scurtături de taste suportate pentru prima oară în Command Prompt 7
II.3. Setări avansate pentru touchpad-uri în Windows 10 ...8
II.4. Scroll în aplicații care rulează în fundal în Windows 10 .9
III. TIME &LANGUAE ..10
III.1. Schimbarea datei/orei pe Windows10 Desktop .10
III.2. Descărcarea și instalarea unei noi limbi de afișare pentru Windows 10 ...12
III.3. Modalitatea de schimbare a limbii utilizată de Windows 10 19
III.4. Schimbarea limbii de afișare folosită pentru aplicații și saituri web
în Windows 10 ...21
IV. GESTIONAREA SETĂRILOR CORTANA .22
IV.1.Cum dezactivezi Cortana din Windows 10? ...23
V. CONCLUZII ..28
VI. BIBLIOGRAFIE .30

Extras din referat:

SETĂRI (SETTING) DEVICES, TIME &LANGUAE, CORTANA

I. GENERALITĂȚI SETĂRI WINDOWS 10

Conform DEX, SETÁ, setez, vb. I. tranz. (Inform.) A stabili, a selecta sau a configura parametrii de funcționare ai unui sistem tehnic computerizat (aparat, echipament, mașină, instalație etc.) conform unei metodologii specifice și în acord cu o anumită opțiune de operare. - Din engl. Set.

Găsirea setărilor în Windows 10. Selectați butonul Start, apoi Setări. Apoi, parcurgeți categoriile sau utilizați căutarea pentru a găsi ceea ce căutați.

Majoritatea aplicațiilor au propriile lor setări. În aplicație, selectați Setări pentru a face modificări specifice aplicației.Modificați setările uzuale (cum ar fi modul avion și Wi-Fi) instantaneu, din Acțiuni de pe bara de activități.

Sistemul de operare Microsoft Windows a suferit multe modificări în ultimii ani. Majoritatea oamenilor ar spune că modificările aduse au fost benefice. Posibil să fie chiar adevărat. Setările de confidențialitate au devenit foarte importante. Ce am observat, însă, este că o dată cu schimbarea modelului de business, s-au produs modificări mai puțin vizibile. Dacă înainte Microsoft câștiga venituri din licențele de Windows oferite contra-cost, lucrurile sunt ușor diferite acum. Fiecare versiune nouă de Windows însemna costuri noi pentru business-uri și utilizatori. Microsoft a transformat Windows 10 într-un sistem de operare care primește actualizări și îmbunătățiri constant și fără costuri. Windows 10 trimite enorm de multe date către Microsoft și parteneri. Mult mai multe decât orice versiune de până acum. Să vedem, ce setări de confidențialitate putem modifica în Windows 10 pentru a reduce această cantitate mare de informații colectate. Deschide Windows Settings/Setări. Apasă butonul Start, și apasă pe butonul pe care scrie Settings sau Setări.Limitează Cortana

1.Din fereastra de Settings/Setări (pe care am deschis-o mai devreme),selectează Cortana.

2.Selectează apoi Cortana Permissions/Permisiuni sau Permisiuni și istoric

3.Dă click pe Manage the information Cortana can access from this device/Gestionați informațiile pe care Cortana le poate accesa de pe acest dispozitiv

4.De aici puteți limita accesul la mai multe tipuri de informații. Puteți închide Location / Locație, Contacts / Persoane de contact, email, Calendar & communication history/Calendar și istoricul comunicațiilor, Browsing histor/Istoricul de navigare. Dacă tot suntem aici la secțiunea Cortana, ne putem întoarce și de această dată selectăm Gestionați informațiile pe care Cortana le poate accesa din alte servicii. Aici putem scoate conturile ce apar, selectându-le și apoi apăsând pe Deconectare.Și dacă dorim să ștergem toate datele deja colectate, mergem la Modificați ce știe Cortana despre dvs. în cloud și un click pe Golire începe acest proces. De asemenea, dacă ai un cont Microsoft care a fost asociat cu Windows, poți vizita tabloul de bord de confidențialitate Microsoft.Te loghezi cu al tău cont personal de Microsoft și poți vedea toate informațiile. Și într-un final accesați Cortana - > Blocnotes - > Despre mine. Selectează contul tău Microsoft și Deconectare.

I.1. Setări de Confidențialitate din Windows 10

Începem din nou cu Windows Settings /Setări. Aici mergem și selectăm Privacy / Confidențialitate.De aici, trebuie să ne plimbăm prin toate opțiunile și să le dezactivăm pe toate. Apoi trecem prin toate opțiunile din coloana din stânga și începem să dezactivăm și de acolo tot. Exemplu: Personalizarea scrierii în cerneala și a tastării. Sub Dorim să vă cunoaștem, schimbăm setarea pe Dezactivat. Sau la secțiunea Vorbire, scriere în cerneală și tastare, selectăm Dezactivați serviciile de vorbire și sugestiile pentru tastare. Alt exemplu: O altă zonă importantă este cea de Diagnostics & feedback / Diagnosticare și feedback. De acolo ne asigurăm că avem bifată opțiunea Basic/de Bază. Scroll mai jos și dezactivăm și opțiunea de îmbunătățile scriere în cerneală și tastare.

I.2. Eliminarea aplicațiilor inutile

Din nou, din fereastra de Setări pornim. De data asta apăsăm pe Apps/Aplicații și apoi selectăm Startup/Pornire. O să avem o listă a aplicațiilor care rulează automat la pornire. Dezactivează tot ce nu folosești. Sau folosești foarte rar. Dezactivarea lor de aici este sigură și îți permite ca mai târziu să le deschizi manual.Alternativ, poți folosi Task Manager/Manager de activități dezactivare aplicații pornire automată din manager de activități.

Bibliografie:

https://www.thewindowsclub.com/network-internet-settings-windows-10-2

https://pureinfotech.com/windows-10-network-internet-settings/

https://www.digitalcitizen.ro/ce-este-aplicatie-desktop-windows-programe-diferente/

https://www.digitalcitizen.ro/top-10-aplicatii-windows-10-gratuite-din-magazinul-windows/2/

https://ro.wikipedia.org/wiki/Aplica%C8%9Bie_web

https://www.microsoft.com/ro-ro/store/top-free/apps/pc

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Setari (setting) devices, time and language, Cortana.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2020
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
4 436 cuvinte
Nr caractere:
23 409 caractere
Marime:
2.59MB (arhivat)
Publicat de:
Andrei A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!