Publicarea unui site web

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Proiectarea unui sit web

Prin proiectarea unui site se intelege procesul de realizare efectiva a paginilor web, pe calculatorul propriu. Pentru acest lucru este nevoie de imaginatie , dar si de cateva notiuni de webdesign fundamentale pe care le voi prezenta in paginile urmatoare.

1.Planificarea reprezinta procesul prin care incercam sa definim in mod clar motivele pentru care dorim sa realizam un sit web, ce mijloace avem la dispozitie pentru a realiza acest lucru, care va fi publicul tinta, etc.

2.Machetare :Prin machetarea unei pagini web se intelege modul cum sunt aranjate elementele constitutive ale unei pagini: continut, grafica, legaturi, sistem de navigare, elemente multimedia, etc.

3.Programare :Dupa ce am terminat etapa de machetare, trebuie sa transformam toate informatiile pe care le-am acumulat intr-o pagina web.

Pentru acest lucru, trebuie sa avem instalat pe calculator instrumentul cu care se poate vizualiza un site web, browserul. Dupa aceea, avem nevoie de mai multe programe si utilitare. O pagina web simpla poate fi realizata folosind limbajul HTML. Daca nu cunoastem acest limbaj, nu este nici o problema. Putem construi pagini web folosind editoare HTML sau putem sa cautam situri unde ni se pun la dispozitie sabloane de pagini web. Mai avem nevoie de un editor grafic, pentru a putea realiza si prelucra imaginile pe care dorim sa le inseram in paginile web.

Publicarea

in aceasta etapa, sa presupunem ca am terminat realizarea efectiva a sitului web pe calculatorul nostru. in continuare, va trebui sa ne gindim la alegerea unui nume de domeniu pentru situl respectiv. Acest nume trebuie sa fie sugestiv si sa simbolizeze afacerea noastra.

Dupa aceea va trebui sa alegem o gazda web. La fel ca si numele de domeniu, avem de ales intre obtinerea unei gazde web gratuite sau o gazduire ( web hosting ) contracost, in schimbul unor facilitati suplimentare.

Apoi urmeaza etapa de transfer efectiv al fisierelor ( prin FTP ) intre calculatorul nostru si gazda web pe care am ales-o. Daca am folosit un editor HTML ( Microsoft Front Page sau Macromedia Dreamweaver, de exemplu ), avem posibilitatea sa folosim optiunile de transfer de fisiere incluse in aceste programe.

Dupa ce am realizat transferul fisierelor sunt obligatorii operatiunile de verificare finala si validare HTML. Trebuie precizat ca verificarile paginilor web vor trebui sa fie efectuate si ca etape intermediare, pe parcursul realizarii efective a sitului web.

in final, va trebui sa intretinem si sa actualizam situl. Daca dorim ca vizitatorii sa revina si acesti pasi trebuie urmariti cu maxima atentie.

Nume de domeniu

Pentru ca situl nostru sa capete o identitate online, va trebui sa ne hotarim asupra unui nume de domeniu. Acest lucru inseamna ca netsurferii vor gasi situl respectiv daca vor introduce in casuta browserului numele de domeniu pe care ni l-am ales. in functie de specificul sitului si de bugetul alocat, putem opta pentru una din cele doua variante :

- Nume de domeniu propriu ( contracost )

- Nume de domeniu furnizat de o firma ( gratuit )

Nume de domeniu propriu

Are forma: www.numedomeniu.com

Cind alegem un nume de domeniu, acesta trebuie sa fie scurt si sa aiba un inteles. El trebuie sa dea o idee clara despre situl sau afacerea online data. De asemenea, trebuie sa fie usor de scris si de memorat. Nu trebuie sa contina caractere speciale ca de exemplu : _ , - , # , sau ~

Pentru a evita surprizele neplacute, este bine sa facem o lista cu 5 sau 10 nume de domeniu care ni se par acceptabile si apoi sa verificam daca mai sunt disponibile. Pentru aceasta vizitam baza de date Internic'S Whois ( Network Solutions ). Aceasta este o organizatie care centralizeaza procesul de inregistrare al numelor de domenii pe Internet si are adresa web urmatoare: http://www.networksolutions/cgi-bin/whois/whois

Dupa ce ne-am hotarit asupra unui nume de domeniu disponibil, putem sa ne inregistram online in citeva minute. Taxa de inregistrare este de la 19 - /an. (pentru detalii)

Nume de domeniu gratuit

Daca dorim sa realizam o pagina web personala sau dorim sa invatam mai multe despre webdesign si/sau nu avem bani suficienti, putem sa obtinem foarte usor un nume de domeniu gratuit. Exista multe situri ale unor firme care ne ofera nume de domenii gratuite. in general aceste situri ofera si gazduire gratuita plus un cont de e-mail. Tot ce avem de facut este sa accesam situl lor si sa completam un formular online. in citeva minute vom avea la dispozitie un nume de domeniu de forma:

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Publicarea unui site web.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 894 cuvinte
Nr caractere:
10 220 caractere
Marime:
13.82KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
website, domeniu, promovare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!