Microsoft Excel

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Microsoft Excel este un program de calcul tabelar deosebit de util. Astfel, putem folosi Excel-ul pentru organizarea datelor, efectuarea de calcule matematice, generarea de rapoarte bazate pe cifre sau pentru a crea diverse grafice.

Atunci cand lansam programul Microsoft Excel se deschide o fereastra de aplicatii numita registru de lucru. Acest registru este format din mai multe pagini, care se numesc foi de calcul (foaie1, foaie2, foaie3 etc.).

Fiecare foaie de calcul reprezinta deci o pagina dintr-un document si este impartita, asa cum vom vedea in continuare, in coloane, randuri si celule separate de linii de grila. In cadrul unei foi de lucru puteti introduce datele si va puteti organiza informatiile in functie de necesitati.

Un registru, adica un document Excel, poate avea maxim 256 de foi de calcul sau foi de lucru. O foaie de calcul poate avea maxim 256 de coloane si aproximativ 65.000 de randuri.

Prezentarea aplicatiei Microsoft Excel

Bara de meniuri

Bara de meniuri se afla sub bara de titlu. Cu ajutorul meniurilor autoderulante putem folosi toate comenzile programului. Pentru a accesa meniurile, trebuie sa dam un clic pe numele meniului. Excel-ul nu afiseaza intregul meniu, ci numai comenzile cele mai utilizate din cadrul acestuia. Pentru a afisa meniul complet, putem alege una din variantele:

• efectuam un dublu clic pe numele meniului

• asteptam cateva secunde, dupa ce am efectuat un clic pe numele meniului

• efectuam un clic pe sagetile din partea de jos a meniului

Bara de instrumente

Unele dintre cele mai utilizate comenzi din Microsoft Excel se regasesc pe bara de instrumente standard. De altfel aceste comenzi le regasim si in celelalte aplicatii Office.

Sa vedem care sunt principalele comenzi din bara de instrumente standard, insotite si de o scurta descriere.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microsoft Excel.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
2 451 cuvinte
Nr caractere:
13 498 caractere
Marime:
717.37KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!