Microsoft Excel

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Prezentarea, deschiderea si iesirea din Microsoft Excel

Programul Microsoft Excel apartine pachetului Microsoft Office si este un program de calcul tabelar. Programul Microsoft Excel a fost conceput special în vederea efectuarii unor calcule cu datele intrare. Daca vreti sa faceti analiza vânzarilor, sa calculati bugetul de venituri si cheltuieli, sa estimati valoarea unor împrumuturi sau actiuni ori sa comparati doua situatii financiare, Excel este aplicatia cea mai indicata.

Odata instalat pachetul Office, se poate folosi aplicatia Excel, care se deschide din Windows executând clic pe meniul Start si alegând optiunea Programs. Se va deschide un nou meniu, de unde se alege Microsoft Excel.

Ecranul de deschidere din Excel prezinta un registru de calcul gol având eticheta Book1.

Pentru a închide aplicatia Excel si a reveni la suprafata de lucru din Windows, se deschide meniul File, si se selecteaza Exit. În cazul în care am modificat în vreun fel registrul de calcul fara sa salvam fisierul Excel va întreba utilizatorul daca doreste sa salveze fisierul înainte de a închide aplicatia.

Prezentarea ferestrei Excel

Fereastra Excel are numeroase elemente comune cu ferestrele Windows, inclusiv o bara de meniuri de unde se pot selecta comenzi, o bara de stare care indica starea activitatii curente si bare cu instrumente care contin butoane si liste derulante prin care obtinem un acces rapid la comenzile si facilitatile utilizate frecvent.

În plus fereastra contine câteva elemente unice în Excel printre care: bara de formule, în cazul în care este introdusa o formula într-o celula tot ceea ce utilizatorul scrie apare si pe bara de formule. Tot pe aceasta bara este indicata pozitia celulei.

Un fisier Excel este un registru care cuprânde implicit trei foi de lucru. Un registru cuprânde 256 de coloane (numerotate de la A la Z, în continuare de la AA pâna la AZ, apoi de la BA pâna la BY si asa mai departe pâna la IV) si 65536 de rânduri. Intersectia dintre un rând si o coloana se numeste celula, iar celulele se folosesc pentru stocarea de texte, formule, cifre, grafice etc.

Majoritatea operatiilor executate în Excel vor fi facute cu ajutorul comenzilor disponibile pe bara de meniuri din partea superioara a ecranului si cu barele de instrumente standard si de formatare de sub aceasta.

- Fereastra registrului de calcul. Orice fisier creat cu Excel este un registru de calcul care contine una sau mai multe foi de calcul. Putem deschide concomitent mai multe fisiere, registre de calcul fiecare având propria fereastra.

- Capetele de coloana. Literele din partea superioara a foii de calcul, prin care sunt identificate coloanele foii de calcul.

- Capetele de rânduri. Numerele din stânga foii de calcul, prin care sunt identificate rândurile foii de calcul.

- Selector. Conturul care indica celula activa sau cea în care se afla la un moment dat utilizatorul.

Etichetele din partea de jos a ecranului, a registrului de calcul care poarta inscriptiile Sheet1, Sheet2, Sheet3 etc, permit rasfoirea foilor de calcul executând clic pe acestea cu mouse-ul. Prin apasarea unei etichete de foaie (de exemplu Sheet2) se va deschide o noua foaie de lucru corespunzatoare documentului curent. În fiecare registru de calcul se pot adauga foi de calcul prin selectarea optiunii Foaie de lucru din meniul Insert. O foaie noua se poate insera prin utilizarea meniului derulant obtinut prin actionarea cu butonul drept al mouse-ului pe o eticheta de foaie existenta, din care se alege optiunea Insert. La deschiderea unui registru de calcul este activa celula A1. Datele se pot introduce numai în celula activa. Deplasarea rapida într-o anumita celula în cadrul foii active de calcul se face folosind optiunea Go to din cadrul meniului Edit. Coordonatele celulei unde urmeaza sa fie pozitionat cursorul se vor înscrie în caseta de text a ferestrei Go to.

Observații:

UNIVERSITATEA "LUCIAN BLAGA" DIN SIBIU

FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

SPECIALIZAREA: CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microsoft Excel.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6.2/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
49 pagini
Imagini extrase:
49 imagini
Nr cuvinte:
19 348 cuvinte
Nr caractere:
91 846 caractere
Marime:
148.10KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Profesorului:
Lector drd. Florin Sofonea
Sus!