Echipamente periferice ale calculatoarelor personale

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.Componentele unui PC.............................................3
2.Dispozitivele periferice- Clasificare ..............................8
3.Dispozitive periferice de intrare..................................10
- Tastatura
- Mouse
- Trackball
- Joystick
- Creion optic
- Scanner
- Camera de luat vederi
4.Dispozitive periferice de iesire.....................................19
- Monitor
- Imprimanta
- Plotter
- Video-proiector
- Inscriptoare CD/DVD
5.Dispozitive periferice de intrare-iesire............................38
- Unitatea floppy
- Multifunctionale laser

Extras din referat:

Creion optic Scanner Camera de luat vederi 4. Dispozitive periferice de iesire.

19 Monitor Imprimanta Plotter Video-proiector Inscriptoare CD/DVD 5. Dispozitive periferice de intrare-iesire. 38 Unitatea floppy Multifunctionale laser 1. Componentele unui PC Elementele esentiale ale sistemelor birotice sunt: echipamentele fizice (componenta hard), programele (componenta soft) si informatiile care reprezinta obiectul prelucrarii.

Componenta fizica este reprezentata de un calculator electronic sau de o retea de calculatoare, impreuna cu echipamentul pentru comunicatii.

Acestea pot fi detaliate pe: Calculator (calculatoare in retea) (in general, de tip PC) format (e) din: procesor, memorie interna, interfete cu echipamentele periferice si eventual interfete de retea si cabluri de conectare.

Dispozitive de intrare-iesire tipice calculatoarelor (tastatura, monitor, mouse, imprimanta, scanner, plotter, speaker) sau mai general, sistemelor informatice multimedia si de comunicare.

PROCESORUL Componenta ce are rolul de a dirija celelalte dispozitive, de a imparti sarcini fiecareia, de a coordona si verifica executia sarcinilor primite. Un calculator nu poate functiona fara procesor.

Procesoarele au avut evolutie rapida de la 8088, 8086 80486, productia fiind asigrata in principal de firma Intel, printre primii producatori de procesoare destinate utilizatorilor privati. Alte firme producatoare sunt AMD, Cyrix, ITD. Procesoarele produse de AMD si Cyrix sunt mai ieftine decat cele produse de Intel si au o arhitectura compatibila cu cele produse de Intel, insa se dezvolta separat.

Procesorul i386 a fost primul processor care a inclus 6 faze de executie paralela, la procesorul 80486 s-a dezvoltat mai mult paralelismul executiei prin expandarea unitatilor de decodificare a instructiunii si de executie intr-o banda de asmblare (pieline) cu cinci nivele, astfel ajungandu-se la 11 faze paralele. In plus, procesorul 486 are un cache intern de date si instructiuni de nivel L1 de 8Ko pentru a mari procentul instructiunilor ce pot fi executate la viteza de o instructiune pe impuls de tact. La acest processor a fost pentru prima data integrata unitatea de calcul in virgula flotanta (coprocesorul) in acelasi cip cu CPU-ul. AMD a lansat in aceeasi perioada procesorul 486 DX5 cu frecvente pina la 133, fara prea mult success. Surprinzator, dupa 486 nu a urmat 586, decat pentru Cyrix si AMD. Intel a decis sa schimbe formatul numelui trecand la Pentium. Procesorul Pentium a adaugat o a doua banda de asamblare pentru a obtine performante superioare (cele doua benzi de asmblare (U, V) pot executa doua instructiuni pe un impuls de tact); memoria cache s-a dublat, existand un cache de 8 Ko pentru cod si unul similar pentru date.

Pentru imbunatatirea executiei ramificatiilor din programe s-a implementat conceptul de predictie a salturilor, introducandu-se un tabel ...

Bibliografie:

-Informatica, Tudor Sorin, Ed. LS Informat, Bucurest, 2002

-PC magazine

-www.eta2u.ro

-www.flamingocomputers.ro

-Tehnologia informatiei, Editura All, Bucuresti, 2000

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Echipamente periferice ale calculatoarelor personale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
41 pagini
Imagini extrase:
41 imagini
Nr cuvinte:
14 247 cuvinte
Nr caractere:
74 813 caractere
Marime:
302.31KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
computere, componente
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!